Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e tepki: Doğu Kudüs'teki yıkımları kınıyoruz

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te "güvenlik tehlikesi oluşturduğu" iddia edilen Filistinlilere ait evler İsrail güçleri tarafından yıkılmıştı

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanlığı (İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkımlarıyla ilgili açıklama yaptı. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada  "İsrail'in işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bazı evleri yıkması İsrail'in işgalci ve saldırgan politikalarının yeni bir tezahürüdür. Kudüs'ün demografik yapısını değiştirmeye yönelik bu gibi eylemleri şiddetle kınıyoruz." ifadesine yer verildi.

Türkiye, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait evleri yıkmasını şiddetle kınadı.

İki devletli çözüm vizyonuna zarar veren bu gayrimeşru eylemlerin derhal durdurulması gerektiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Uluslararası toplumu, Kudüs'ün tarihi ve hukuki statüsüne sahip çıkmaya ve Filistin halkının haklarının korunması için gerekli adımları atmaya çağırıyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail güçleri, Doğu Kudüs'te Ayrım Duvarı'nın devamı olan tel bariyerlere yakın olduğu gerekçesiyle Filistinlilere ait bazı evleri yıkmaya başlamıştı. 

Filistin Hükümet Sözcüsü İbrahim Milhim, Doğu Kudüs'te Filistinlilerin evlerine yönelik başlattığı yıkımları "etnik temizliğin bir parçası" olarak nitelendirmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU