Pence'in ziyaretini son anda iptal ettiği olayın başrolünde bir uyuşturucu tacirinin olduğu anlaşıldı

ABD Başkanı Trump’ın, Yardımcısı Pence’in Washington’da kalmasına yol açan sebeple ilgili “Çok ilginç bir sorun yaşanıyor” demesi kafaları daha da karıştırmıştı

Mike Pence'in uçağa bindiği halde ziyaretten son anda vazgeçip Washington'da kalması spekülasyonlara yol açmıştı (Reuters) 

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in 2 Temmuz’da New Hampshire’a yapacağı ziyareti Air Force Two uçağına binmişken iptal edip Washington’da kalması Beyaz Saray’da acil bir gelişmenin yaşandığı yorumlarına yol açarken işin aslı haftalar sonra ortaya çıktı.

Büyük gizem uyandıran olayın arkasında, Pence’in bu ziyaret sırasında bir uyuşturucu taciriyle tokalaşmaktan kaçınmasının yattığı anlaşıldı.

ABD’de yayımlanan Politico gazetesi, Pence’in bu ziyaret sırasında uyuşturucu kaçakçısı Jeff Hatch’le el sıkışmak istemediği için planından vazgeçtiğini yazdı.

Habere göre Pence’in ekibi, güvenlik birimlerinden, Başkan Yardımcısı’nın ziyaret edeceği uyuşturucu tedavi merkezinde uzman olarak çalışan New York Giants’ın eski oyuncusu Hatch hakkında eyaletler arasında fentanil taşınmasına karıştığı iddiasıyla soruşturma açılmış olduğunu öğrendi.

Massachusetts’ten New Hampshire’a 100 bin doların (570 bin TL) üzerinde değere sahip uyuşturucu götürürken yakalanan ve hakkında soruşturma açılan Hatch’in kaçakçılık suçlamasını kabul ettiği ve 4 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya olduğu kaydedildi.

Hatch’in görevine “son verildiğini” belirten Granite İyileştirme Merkezleri CEO’su Eric Spofford ise “Jeff Hatch’in uyuşturucudan suçlu olduğunu itiraf etmesini öğrendiğim için şok halindeyim, hayal kırıklığı yaşıyorum” dedi.

 

 

ABD Başkan Yardımcısı Pence bu durumdan, uyuşturucu madde olarak tanımlanan opioid bağımlılığından muzdarip New Hampshire’a gitmek üzere Air Force Two uçağına geçtiği sırada haberdar olunca yola çıkmaktan vazgeçip Beyaz Saray’a dönmüştü.

O zaman Pence’in sözcüsü Alyssa Farah, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Başkan Yardımcısı’nın Washington’da kalmasını gerektiren bir durum yaşandığından” bahsetmişti.


Konuyla ilgili net hiçbir açıklamanın yapılmaması merak uyandırırken, Başkan Donald Trump’ın açıklamaları kafaları daha da karıştırmıştı.

Meseleyle ilgili spekülasyonları daha da körükleyen Trump, gazetecilerin Pence’in ani plan değişikliğiyle ilgili sorusunu yanıtlarken “Yaklaşık iki hafta içinde öğrenirsiniz. New Hampshire’da yaşadıkları çok ilginç bir sorun var” demişti.

Trump, ziyareti engelleyecek kadar ne yaşanmış olabileceğine dair bir soruya da “Bu konu hakkında size bir şey söyleyemem. Beyaz Saray’la ilgisi yok” yanıtını vermişti.

Amerikan Futbol Ligi kariyerinde New York Giants’ın yanı sıra Tampa Bay Buccaneers’in de formasını giyen Jeff Hatch, daha önce uyuşturucu ve alkol bağımlılığıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. 39 yaşındaki Hatch, 20’li yaşlarında sırtında yaşadığı sakatlıktan sonra opioid kullandığını itiraf etmişti.

The Independent ve Politico’dan yararlanılmıştır

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU