Yazın bacak aranızın pişik olmasını nasıl engellersiniz?

Bunun yaz eğlencesinin önüne geçmesine izin vermeyin

Pişik önleyici bantlar ve roll-on deodorant çözüm olabilir (Nicepik)

Rachel Hosie & Sarah Young

Üst bacakların birbirine sürtünmesi pek çoğumuz için rahatsız edici bir gerçeklik ancak bu böyle olmak zorunda değil.

Avrupa halkı yaklaşan sıcak hava dalgası fırsatından tam anlamıyla yararlanmak için hazırlık yaparken pantolonların yerini cıvıl cıvıl etekler, şortlar ve elbiseler alır.

Ancak yürüdüğümüz zaman bacak arasındaki sürtünme ve günün sıcaklığı sıklıkla kaçınılmaz bir sonuç yaratır: Korkunç bir pişik.

Bacak içleri birbirine sürtündüğünde huzursuz edici bir deri parçası yaratabilir ve eğer doğru tedavi edilmezse epey ağrılı ve can sıkıcı hale gelebilir.

Peki, ne yapabilirsiniz? Tüm yaz boyunca pantolon giymek? Teşekkürler, kalsın.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çeşitli profesyonel ürünler ve özel iç çamaşırları üretilmiş olsa da aslında çok daha kolay bir çözümü var. Büyük ihtimalle banyo dolabınızda zaten bulunan bir ürün sessizce bekliyor: Roll-on deodorant.

Bu koku önleyiciyi bacak içinin üst kısmına sürüldüğünde kayganlaştırıcı işlevi görüyor, yani bacaklarınız birbirinin üzerinden kolayca kayıyor.

Dahası bu yöntem deodorant tamamen kurumuş olsa bile işe yaramaya devam ediyor gibi görünüyor.

Yaşamı kolaylaştıran bu hile, sosyal medyada övgü topladı. Twitter kullanıcılardan biri, pişiğe sunulan çözüm için “mucizevi” derken bir başkasıysa yöntemi “yeniden doğmak gibi” diyerek betimledi.

25 yaşındaki Londralı Martha The Independent’a şöyle konuştu:

Roll-on deodorant her şeyi tamamen değiştirdi.  Bu hileyi öğrenmeden önce pişik gerçekten başımın belasıydı. Şimdiye kadar deneyimlediğim yaşamı kolaylaştıran en iyi hile bu oldu.

Pişikle başa çıkabilmek için kullanılan bir takım başka yöntemler de bulunuyor. Bunların arasında bacak arasına kuru şampuan püskürtmek ve sürtünmeyi en aza indirmek için vazelin sürmek gibi çözümler yer alıyor.

Diğer yandan pişik önleyici bant satışları da yükseliyor, elektronik alışveriş sitesi Wowcher bir süre önce siparişlerdeki çarpıcı artışı bildirdi.

Wowcher’in pazarlama analistlerinden Sam Eley şunları söyledi:

Pişik tüm yıl boyunca gerçekleşebilir ancak şu anda devam eden yaz sıcağı dalgası bacak sürtünmesini azaltmaya hiç yardımcı olmuyor! Alışverişin tepe noktasına ulaştığı saatlerde, satışlarımız dakikada bir pişik önleyici banda kadar yükseliyor. Sürtünmeden kaynaklanan herhangi bir ağrıyı azaltmak amacıyla bantlar kolayca takılarak cildinizi koruyor ve fazladan destek de sağlıyor.

Diğer revaçtaki çözümler arasında Lush firmasının Silky Underwear Dusting Powder (Pamuksu İç Çamaşırı Toz Pudrası) ve BodyGlide şirketinin For Her Anti-Chafing Balm (Kadınlar için Tahriş Önleyici Merhemi) ürünleri bulunuyor. Her iki ürün de terlemeyi önlüyor ve pişiği uzak tutuyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU