Dilipak: CHP içinde birileri derin çetenin ılımlı İslam'ı için gönüllü misyoner olmaya hazır

Yeni Akit yazarı, Abdurrahman Dilipak, CHP içinde birilerinin, uluslararası derin çetenin ‘Ilımlı İslâm’ı için 'gönüllü misyoner' olmaya hazır olduğunu yazdı

Dilipak isim vermeden CHP içerisindeki bir grubu eleştirdiği yazısında şu ifadeleri kullandı:

İmamoğlu’ndan beklentileri, Türkiye siyasetinde “ümmetçi siyasal İslamcılığa karşı kültürel İslam’ın rol modeli olması! O, onların gözünde, “hem namaz kılıyor, hem dans ediyor, hem Kur’an okuyor, hem türkü söylüyor. Üstelik bunları samimiyetle yapıyor. Bu nedenle de aklı başında hiç kimseyi rahatsız etmiyor.” Tabii bu nasıl “aklı başındalık” ise. Hem Kur’an okurken “Şarap içmeyeceğim” diyecek, sonra da gidip şarap içecek! Rabbine ve halka yalan söyleyecek. Ayet okuduğunda “okudum, anladım, kabul ettim” anlamına gelen “Amenna ve saddakna” demiyor mu yoksa. Bakın bu anlayış “Müslümanlık” anlayışı değil, “Münafıklık alameti”dir ki, bu “Kafirlik/inkar”dan daha aşağılık bir durumdur.

“CHP çevresinden birilerine göre “İmamoğlu’nun temsil ettiği dindarlık anlayışı kültürel Müslümanlığa dayanmaktadır” diyen Dilipak yazısında şöyle devam etti:

Bu nev-i şahsına münhasır CHP Müslümanlığı “egemenliği ulemaya vermedikçe, konjonktürel şer’î kuralları savunmadıkça ve kendi inancı dışındakilere karşı herhangi bir ayrımcılık yapmadıkça kişinin inançlarını yaşaması, dua etmesi, namaz kılması, dinsel gün ve gecelere, dinsel mekânlara ve simgelere ihtiram göstermesi gayet tabiîdir. Bundan rahatsızlık duymak radikal dinci hareketlerin ekmeğine yağ sürmektir. ‘Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmaktır.

Dilipak köşesinde, bu CHP’li bu grubun, bir tezgahın parçası olduğunu iddia etti:

Elbette her CHP’li bu akla ve imana sahip değil. Bu BOP’un arkasındaki “Yeşil Tehlike”ye karşı “havuç politikası” izleyenlerin FETÖ üzerinden beceremedikleri ve yarım bıraktıkları, daha önce de BÇG ile başaramadıkları bir işe CHP üzerinden de bir kapı aralamaya çalışanların tezgahıdır. Bu tezgah, “CHP’nin eliyle Müslümanların başına çuval geçirme operasyonunun adı” olabilir mi?”

Dilipak'ın yazısısının tamamı icin tıklayınız

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU