Erdoğan talimat verdi, kurucular kurulundan isimleri silindi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla güncellenip vekiller ve parti teşkilatına gönderilen kurucular kurulu listesinden ihraç edilen 4 siyasetçinin adı silindi

AK Parti’nin kurucular kurulu listesi güncellenerek milletvekillerine ve teşkilatlara gönderildi.

Gönderilen 68 kişinin içerisinde vefat edenler, partiden ihraç edilenler ve istifa edenler ayrı ayrı belirtildi.

Listeye göre AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan 4 isim vefat etti, 6 İsim partiden istifa ederken 4 isim ise ihraç edildi.

Ali Babacan, İdris Naim Şahin, İsmail Tatlıoğlu, Mehmet Nail Berzek, M. Yaşar Öztürk ve Mustafa Öztürk gibi AK Parti Kurucu üyeleri istifasını vermişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bununla birlikte Yaşar Yakış, Mehmet Gazioğlu, Fatma Ünsal ve Erdal Öner gibi isimler de ihraç edildiği için listeden çıkarıldı.

Erdoğan talimat vermişti

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre listenin güncellenmesi talimatını Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. 

AK Parti’nin resmi internet sitesinde de kurucular kurulunun güncel hali yer aldı.

Kurul içerisinde daha önceden yer alan ama daha sonra istifa eden veya partiden ihraç edilen isimler siteden kaldırıldı.

Parti içi eleştiri yapan isimler ihraç edildi

Daha önce AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı şaibeli olmakla suçlayarak istifaya davet eden Kurucu Üye Mehmet Gazioğlu, kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.

Fatma Ünsal da 31 Mart seçimleri sonrası bir röportajında AK Parti’de krizin derinleşeceğini ve çözülmenin daha da artacağını söylemişti.

AK Parti döneminin ilk Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış ise uzun süredir AK Parti hükümetini eleşitriyordu, Yakış S-400 sonrası Türkiye-ABD arasındaki krizin ardından "Türkiye, mümkünse megafon diplomasisinden vazgeçsin ve sessiz diplomasiye geçsin" açıklaması yapmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU