Venedik'teki köprü basamaklarında kahve yapan turistler 854 euro ödeyecek

Sırt çantalı Alman gezginlerden "kaba" tutumları sebebiyle şehri terk etmeleri istendi

(Comune di Venezia)

İki turist Rialto köprüsünün yanında kahve yaptıkları için 854 sterlin (yaklaşık 6 bin TL) para cezasına çarptırıldı ve Venedik'i terk etmeleri istendi.

30'lu yaşlarındaki biri kadın, biri erkek iki sırt çantalı gezgin, basamaklarda oturup kamp ocağı kullandıkları esnada bir yurttaşın şikayeti sonrası yerel polis tarafından gözaltına alındı.

Yetkililer, Berlinli Alman çiftin "toplumsal nezaket ve saygı kurallarına" aykırı hareket ettiğini söyledi.

Yayımlanan fotoğraflarda, cuma sabahı  iki turistin köprü ayaklarının dibindeki kanal merdivenlerinde çantalarıyla oturdukları görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erkek turist 584 pound (yaklaşık 4 bin 100 TL), kadınsa 270 pound (yaklaşık bin 900 TL) para cezasına çarptırıldı.

Futbol taraftarları için uygulanan kurallara benzer "Daspo" davranış uyarısı verilen turistlerin şehirden ayrılmaları istendi.

Toplumsal nezaket kuralları, yerel halkın Unesco dünya mirası olan bölgede piknik yapmak, kanallara dalmak, fıskiyelerde yıkanmak, yarı çıplak ya da bikinilerle dolaşmak gibi davranışlardan dolayı turistlerden şikayetçi olduktan sonra uygulamaya konmuştu.

Belediye Başkanı Luigi Brugnaro “Venedik'e saygı duyulmalı. Şehre gelip istediğini yapabileceğini düşünen kaba insanlar, yerel polisin kadın ve erkek evlatları sayesinde gözaltına alınacak, yaptırımlarla karşılaşacak ve şehirden atılacak” dedi.

Brugnaro sözlerini şöyle sürdürdü:

Bundan böyle onları kendi ülkelerinin elçiliklerine ve konsolosluklarına da rapor edeceğiz. Kentimiz gelip ziyaret etmek isteyen herkes için her zaman açık ve misafirperver olacak. Ama gelip istediğini yapacağını düşünenlerle de uzlaşma sağlamayacağız.

Bu yılın başlarında Venedik bir rezervasyon sistemi geliştirmiş ve şehre girenlerden 10 euroya kadar (yaklaşık 63 TL) giriş ücreti alacağını söylemişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU