Sisi röportajda söylediklerinden pişman oldu

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, CBS News’e verdiği röportajdaki bazı ifadelerin kaldırılmasını talep etti. CBS bu talebi geri çevirdi. Röportaj 6 Ocak’ta yayınlanacak

Fotoğraf: AA

Amerikan CBS muhabiri Scott Pelley’in 60 dakika programına konuk olan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, ordusunun İsrail ile Kuzey Sina’da teröristlere karşı savaştığını söyledi. 

Sisi ‘kaldırın’ dedi, CBS reddetti

Ancak Sisi, Savunma Bakanlığı yaptığı dönemde 800 sivilin öldürülmesi ve muhaliflerin cezalandırılması ile ilgili sorulara verdiği cevapların yayınlanmamasını istedi.

CBS News’in haberine göre Mısır’ın Washington Büyükelçisi, Scott Pelley’e ulaşıp röportajın kaldırılmasını talep etti. Ancak CBS Televizyonu, röportajı 6 Ocak Pazar günü yayınlayacağını duyurdu.

 

 

‘’Mısır’da siyasi tutuklu yok’’

‘’İsrail ile çok geniş bir işbirliği içerisindeyiz’’ diyen Sisi, kendisine yöneltilen ‘’İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün (Human Rights Watch) raporuna göre Mısır’da 60 bin politik tutuklu bulunuyor. Bu konu hakkında neler söyleyeceksiniz?’’ sorusuna ‘’Bu rakamları nereden çıkarıyorlar bilmiyorum. Mısır’da siyasi mahkum olmadığını söyledim. Ne zaman bir aşırılık yanlısı ideolojisini empoze etmeye çalışan bir azınlık varsa, sayılarına bakılmaksızın müdahale etmek zorundayız’’ yanıtını verdi.

 

 

Sisi, 2013’te çıkan olaylarda Müslüman Kardeşler destekçisi bin kişinin ölümüyle ilgili kendisine yöneltilen suçlamalar için ‘’Binlerce silahlı kişi 40 gün öncesinden hazırlanmıştı. Onların öfkesini dindirmek için her türlü barışçıl yolu denedik’’ ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA HABER OKU