Marvel’dan 4. evre duyurusu: Comic-Con Paneli’nde açıklanan en önemli 10 yapım

VİDEO | Bilmeniz gereken en önemli detaylar burada

Marvel 2022’ye kadar çekeceği her film ve TV programını açıklayarak 4. evre için hazırlanan seri üzerindeki sır perdesini kaldırdı.

San Diego Comic-Con’daki bol yıldızlı panel MCU takipçilerinin sonraki yıllarda ne beklemeleri gerektiğiyle ilgili heyecan veren oyuncu kadrosu duyurularından hangi kötü kahramanın hangi spesifik filmde görüleceğine kadar bir sürü açıklamayla dolup taşıyordu. 

Stüdyonun patronu Kevin Feige 4. evreniyle ilgili iştah kabartan bazı detayları paylaştı ve görünen o ki ünlü bir süper kahraman grubunun seriye dahil olacağını da ima etti. 

İşte Marvel’ın Comic-Con panelinden öğrendiğimiz en büyük 10 yapım:

David Harbour Black Widow'da

Yeni filmde Scarlet Johansson ve Florence Pugh’un birbirine rakip iki kız kardeşi oynayacaklarını açıklamanın yanı sıra Marvel, kendisine karşı kullanılan her dövüş hamlesini sahibine geri yansıtan kötü kahraman Taskmaster’ın Stranger Things yıldızı tarafından canlandıracağını da onayladı.

Eternals’ın oyuncu kadrosu Marvel’ın şu ana kadarki en iyi işi olabilir

Angeline Jolie ve Bodyguard yıldızı Richard Madden MCU evreninin kozmik elementlerini birbirine bağlayacak merkez olması beklenen filmin kadrosunun başını çekiyor. Bu isimlere Bryan Tyree Henry, Kumail Nanjiani, Salma Hayek ve The Walkind Dead’de Connie’yi oynayan işitme engelli aktör Lauren Ridloff katılacak. Yönetmen koltuğunda ise The Rider’ın yapımcılarından Chloe Zhao olacak.

Shang-Chi başrol oyuncusunu buldu

Aylarca süren tahminlerden sonra, MCU’nun ilk Asyalı başrolünü Shang-Chi: And the Legend of the Ten Rings’te Simu Liu oynayacak. Filmde bir savaş sanatları uzmanı olan süper kahraman babası olarak bildiği insanın birtakım art niyetleri olduğunu öğrenince Tony Leung’un canlandırdığı filmin kötü kahramanıyla karşı karşıya geliyor. Filmde Awkwafina da henüz açıklanmayan bir rolde görülecek. 

WandaVision’da görülecek Captain Marvel karakteri

Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) ile Vision’ı (Paul Bettany) tekrar bir araya getiren Disney+ TV programı daha önce Captain Marvel’da görülen bir karaktere yer verecek: Monica Rambeau. Rambeau’nun yetişkin hali Teyonah Parris (Dear White People) tarafından canlandırılacak.

Loki TV programı büyük bir gizemi açığa vuracak

Tom Hiddleston’ın Loki ile işinin bittiğini mi düşündünüz? Tekrar düşünün. İngiliz aktörün katıldığı Comic-Con’da oyuncunun yakında çıkacak bağımsız TV programında Avengers: Endgame’de Tesseract’la birlikte kaçtıktan sonra karakterin başına neler geldiğinin işleneceği açıklandı. 

 

 

Doctor Strange 2 şu ana kadar çekilmiş en korkunç Marvel filmi olacak

Serinin devam filmi Doctor Strange in the Multiverse of Madness’ta Elizabeth Olsen’ın Scarlet Witch’i oynayacağının açıklanmasının yanı sıra yönetmen Scott Derrickson bunun Marvel’ın gerçekten “korkunç” ilk işi olacağını duyurdu. Aynı zamanda bu en son Örümcek Adam: Evden Uzakta’da bahsi geçen çoklu evreni işleyecek ilk film. 

Young Avengers doğrulandı mı? 

Her ne kadar Avengers projelerinin geleceğine dair resmi bir açıklama yapılmadıysa da Marvel’ın 5. veya 6. evresi için bir Young Avengers filmini yayımlamayı düşündüğü görülüyor. Neden? Çünkü Kate Bishop karakteri Hawkeye’in bağımsız TV programında görünecek. Çizgi roman okuyucularının hatırlayacağı gibi, Bishop en çok Hawkeye tarafından yönlendirilen bir grup genç süper kahramanla ilişkilendirilen bir karakter.

Natalie Portman şimşek tanrıçası oluyor

Paneldeki en heyecan verici haber Natalie Portman’ın Taika Waititi’nin devam filmi Thor: Love and Thunder’da Thor’un hoşlandığı kadından gök gürültüsü tanrıçasına terfi ettiği duyurusuydu. Aktris Thor’un çekiciyle kameralara poz verdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fantastik Dörtlü ve X-Men MCU’ya katılıyor

Birçok duyurunun ardından, Marvel’ın patronu Kevin Feige 2020’den sonra çıkacak projelere ilişkin sadece “takılmakla” yetindi. “Black Panther 2’yi çektiğimizden bahsetmedik bile. Guardians of Galaxy: Vol 3’ün geldiğini de söylemedik. Captain Marvel 2’den konuşacak zamanımız da olmadı” diyen Feige ardından “Fantastik Dörtlü’den bahsedecek zamanım bile olmadı. Ve maalesef mutantlardan ve mutantların MCU’ya nasıl geldiğinden konuşacak zamanımız da kalmadı” deyince işler daha da ilginçleşti.

Bütün bunlar X-Men’i MCU’ya katma planlarının üzerinde çalışıldığının onaylanmasından başka bir şey değildi elbette. 

Mahershala Ali yeni Blade

Panelin son sürprizi Mahershala Ali sahneye üzerinde Blade’den başka bir şey yazmayan bir tişörtle çıkınca geldi. Oscar ödüllü oyuncu MCU’nun Wesley Snipes üçlemesini yeniden çekiminde yarı insan yarı vampir karakteri canlandıracak. Ali’nin rolü kesinlikle kabul etmesinin dışında proje hakkında bir detay henüz bilinmiyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU