Görevden alınan Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya: Görevden alınmam doğal; emekliliği düşünmüyorum

Uzunkaya Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile görevden alınmış, yerine Şırnak Valisi Mehmet Ataş getirilmişti

Celal Uzunkaya, Emniyet Genel Müdürü görevini yürütürken Anıtkabir'i ziyaret etmişti / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı Atamam kararı ile görevden alınan Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Independent Türkçe'ye konuştu. 

"Devir teslim töreninde söylediğim gibi, memuriyette böyle şeyler olur. Beni atamaya yetkili olan Sayın Cumhurbaşkanımızın, aynı şekilde de görevden almasından doğal bir durum yok" diyen Uzunkaya, karara saygı duyduğunu da belirtip şu ifadeleri kullandı:

40 küsür yıllık memuriyet hayatım pek çok tayin, atama oldu. Bu da o kapsamdadır. Beni 1 yıl önce bu makama getiren Sayın Cumhurbaşkanı, 1 yıl sonra da görevden almıştır. Memuriyetin doğal bir aşaması olduğu için saygı duyuyoruz.

"Gücüm yettiğince çalışacağım"

İçişleri Bakanlığı emrinde Bakanlık Müşavirliği'nde görevlendirilen eski Emniyet Genel Müdürü Uzunkaya, "Emekliliği düşünüyor musunuz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Emekliliği düşünmüyorum. Gücüm yettiğince, ülkeme milletime hizmet etme noktasında, ister görev verilsin, ister verilmesin çalışacağım. İlla makamlarla görev yürütülmez.

Yerine Mehmet Ataş getirilmişti

Celal Uzunkaya, 17 Temmuz'u 18 Temmuz'a bağlayan gece Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Emniyet Genel Müdürlüğü görevinden alınmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uzunkaya'dan boşalan göreve ise Şırnak Valisi Mehmet Aktaş atanmıştı. 

'FETÖ kumpası'yla yargılanmıştı

1978 yılında komiser yardımcısı olarak mesleğe başlayan Uzunkaya, 2007-2010 yılları arasında yürüttüğü Emniyet Genel Müdür Yardımlığı görevi sırasında isimsiz bir ihbar mektubuyla başlatılan soruşturma nedeniyle görevinden alınmıştı.

Uzunkaya, 3.5 yıl süren yargılama sonucunda beraat etmişti.

Uzunkaya'yla ilgili başlatılan soruşturmanın 'FETÖ kumpası' olduğu ortaya çıkmıştı.

Devir teslim töreninde "Son 20 yılda teşkilat içinden ilk Genel Müdür" vurgusu

Celal Uzunkaya, görevini Mehmet Aktaş'a devrettiği törende, "Teşkilat içinden üçüncü kişi olarak, son 20 yılda teşkilat içinden ilk Genel Müdür olarak atandım. Bizi bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

Yeni Genel Müdür Aktaş: İçişleri Bakanımızın riyasetinde bütün arkadaşlarımızın el birliğiyle çalışacağız

Uzunkaya'nın yerine atanan Mehmet Aktaş ise, şunları söylemişti: 

Sayın Cumhurbaşkanımıza bu çok hassas ve önemli görevi şahsıma tevdi ettikleri için de şükranlarımı arz ediyorum. İnşallah bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu görevi hakkıyla yerine getirmek için sayın İçişleri Bakanımızın riyasetinde, onun emir ve talimatları doğrultusunda, teşkilatımızın her kademesinde görev yapan bütün arkadaşlarımızın el birliğiyle, desteğiyle inşallah bu görevi en iyi şekilde yapmanın mücadelesi içinde olacağız. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU