Güney Asya'da üç ülkede sel felaketi: Ölü sayısı 300’ü aştı

Güney Asya’da etkili olan muson yağmurları Bangladeş, Hindistan ve Nepal’in bazı bölgelerinde sel felaketine neden oldu, ölü sayısı 300’ü aştı

Fotoğraf: İHA

Bangladeş, Hindistan ve Nepal’in bazı bölgelerinde etkili olan muson yağmurları sel felaketine neden oldu.

Ölü sayısı 300’ü geçti.

Bangladeş’te son iki haftada en az 47 kişinin hayatını kaybettiği öğrenilirken, Nepal’de ise sel ve toprak kayması nedeniyle 120 kişinin öldüğü ya da kayıp olduğu ifade edildi. 

Bangladeş’te en az 700 bin kişi sel nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı. Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, Bangladeş'in merkezindeki en az beş bölge sel riski altında bulunurken, iki nehirde ise su seviyeleri yükselmeye devam ediyor.

Bazı bölgelerde, su baskınlarının şiddetli olmasından dolayı yardım malzemelerinin halka ulaştırılamadığı kaydedildi. 

Yıldırım isabet etmesi sonucu 41 kişi öldü 

Hindistan’ın Uttar Pradeş eyaletinde farklı bölgelerde yıldırım isabet etmesi sonucu ölenlerin sayısının 41’e yükseldiği belirtildi.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Assam, Bihar, Mizoram eyaletleri ile Uttar Pradeş eyaletinde etkili olan şiddetli yağış ve fırtınada yaklaşık 150 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Assam’da eyalet genelinde şiddetli yağışlardan 5.3 milyon kişinin etkilendiği ve 755 tahliye merkezi kurulduğu belirtildi. 

 

İHA

DAHA FAZLA HABER OKU