Otoban saldırısının ardından Seydioğlu Baklava’nın tabelaları indiriliyor

Seyidoğlu Baklavaları’nın, Pendik’te yol vermedikleri gerekçesiyle bir araca saldıran ve aynasını kıran Hasan ve Hüseyin Sel’in sahibi olduğu Seydioğlu Baklava’ya açtığı marka davasında karar çıktı

Pendik’te “yol verme tartışması” nedeniyle içerisinde hamile bir kadının da bulunduğu araca saldıran Hasan ve Hüseyin Sel’in sahibi olduğu Seydioğlu Baklava A.Ş. firmasının dükkânlarının tabelaları indirilmeye başlandı. 

Söz konusu firmanın gündeme oturmasının ardından “isim karışıklığı” yaşayan Seyidoğlu Baklavaları, Seydioğlu Baklava firmasına “marka itibarına zarar verdikleri” gerekçesiyle dava açmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dava sonucunda ihtiyati tedbir kararı alan mahkeme, Seydioğlu’nun her türlü yayın, tanıtım malzemesi, mal, ürün, ambalaj, tabela, afiş, broşür, reklam, ilan ve internet üzerinden tanıtım kullanımlarının tedbiren önlenmesine hükmetti.

Seydioğlu’nun tabelalarının tedbiren sökülmesi de karar kapsamında değerlendirildi. 

Temmuz ayının başında gerçekleşen olayda, İstanbul'un Pendik ilçesinde E-5 otoyolunda emniyet şeridinde seyrederken yola girmek üzere bir aracın önünü kesen Hasan ve Hüseyin Sel, tartıştığı sürücünün sonra arabasını tekmeleyip aynasını kırmıştı.

Hüseyin Sel savunmasında, ağabeyi Hasan Sel'in saldırdığı araçtan kendilerine el kol hareketi yapıldığını ve bu yüzden tahrik olduklarını ifade etmişti. 

Saldırıya uğrayan sürücü ve eşi, olayın ardından kaydettiği görüntülerle polise gidip şikayetçi olurken, hamile kadının çığlık attığı da kamera kaydına yansımıştı.


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU