AK Parti'nin adayı BBP'ye, BBP'nin adayı AK Parti'ye geçti; yenilenen seçimde BBP'deyken kazanıp mazbatası iptal edilen aday galip geldi

Ramazan Bozlak'ın mazbatası, o dönem AK Parti adayı olan Hüseyin Us'un "Seçilmeye engel cezası var" şikayeti üzerine iptal edilmişti

31 Mart seçimlerinin ardından YSK tarafından seçimin yeniden yapılması kararı alınan Aksaray'ın Gülağaç ilçesine bağlı Demirci beldesinde seçim yenilendi. Dün sandık başına giden Demirci sakinleri tercihlerini AK Parti'den yana kullandı. 

31 Mart'ta AK Parti'nin adayı şikayet etmişti

AK Parti'nin adayı Ramazan Bozlak, 31 Mart'ta seçime Büyük Birlik Partisi'nden girip kazanmasına rağmen mazbatası iptal edilmişti. Bozlak'ın mazbatası, o dönem AK Parti adayı olan Hüseyin Us'un "Seçilmeye engel cezası var" şikayeti üzerine iptal edilmişti.

Bozlak, seçim iptali kararının ardan Büyük Birlik Partisi'nden AK Parti'ye geçti. 31 Mart'ta AK Parti'nin adayı olan Hüseyin Us ise Büyük Birlik Partisi'ne katılarak dün tekrarı yapılan seçimde yarıştı.

Fark attı

2 bin 860 seçmenin oy kullandığı seçimde eski BBP yeni AK Parti adayı Bozlak bin 624 oy aldı. İkinci olan eski AK Parti yeni BBP adayı Us'a verilen oy sayısı ise 783'te kaldı. 31 Mart'ta ise, BBP'den aday olan Bozlak 1306, AK Parti adayı Us 741 oy almıştı.

Belediye başkanlığına seçilen Bozlak, “Doğru ve adalet eninde sonunda tecelli etti. AK Parti’yi bize uygun gördüler. AK Parti’den yarışa girdik ve diğer arkadaş da BBP’ye geçti. Akıl almayacak, kasabada hiç olmamış bir farkla belediyeyi Ramazan Bozlak olarak değil, kasabalı olarak belediyemizi aldık. Kasabalıya çok çok teşekkür ediyorum” dedi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU