Kadıköy Kaymakamlığı’ndan Suruç anmasına müdahaleye açıklama: Plastik mermi kullanılmadı

Kaymakamlık: 6 polis yaralandı

Fotoğraf: Twitter

Suruç Katliamı’nın 4. yıldönümünde dün Kadıköy’de yaşanan CHP ve HDP’li vekillerin de yaralandığı polis müdahalesine ilişkin Kadıköy Kaymakamlığı’ndan açıklama geldi. 

Kaymakamlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 27 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaymakamlık, HDP milletvekilleri Erol Katırcıoğlu’nun karnından, Gülistan Kılıç Koçyiğit ve CHP’li vekil Ali Şeker’in bacağından yaralanmasına neden olduğu ifade edilen plastik merminin de envanterlerinde bulunmadığını belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kadıköy Halitağa Caddesi’nden Süreyya Operası istikametine doğru, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na aykırı bir şekilde yürümek isteyen gruplara ve Süreyya Operası’ndan Mehmet Ayvalıtaş Parkı’na doğru Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na aykırı bir şekilde yürümek isteyen ve yolu kapatan gruplara, gerekli yasal uyarılar yapılarak, 3 defa dağılım anonsu yapılmak sureti ile gruplar dağılmaları yönünde ikaz edilmiştir.

lsrarlı bir şekilde dağılmayan gruba yasal sınırlar içerisinde emniyet görevlilerimizce müdahale edilmiştir.

Emniyet birimlerimizin envanterinde kesinlikle plastik mermi bulunmamaktadır. Kanunsuz yürüyüş ve gösteriye katılan 27 kişi gözaltına alınmıştır. 6 polis görevlimiz yaralanmıştır.

Yapılmak istenilen kanunsuz toplantı ve gösteri ile ilgili cumhuriyet savcılığınca gerekli tahkikat başlatmıştır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU