Bitkilerin dilinden anlamayanlara sıra dışı çözüm: Konuşan saksılar

Bu saksılarla bitkileriniz sanal bebekler gibi evcil hayvanlara dönüşecek

Lüksemburg merkezli bir endüstriyel tasarım şirketi ürettiği “konuşan saksılar”la yeni bir çığır açmaya hazırlanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Alındıktan kısa bir süre sonra canlılığını ve çiçeklerini kaybedebilen bitkilere nasıl bakılacağını bilmeyen kişiler için çözüm niteliğindeki bu yeni buluş sayesinde artık bitkilerle farklı bir iletişim kurulabilecek.

Mu Design adlı şirketin piyasaya süreceği “Lua” ismi verilen küçük ama akıllı saksılar size bitkilerinizin nasıl “hissettiğini” söyleyecek. Bu sayede bitkinizin ne zaman neye ihtiyacı olduğunu öğrenebileceksiniz.

İhtiyaca göre 15 farklı yüz ifadesi

saksi.png
(Mu Design) 

 

Saksılar bir zamanların meşhur sanal bebeği “Tamagotchi” benzeri evcil hayvanlara benzetiliyor.

Saksının üstünde yer alan bir LED ekran size bitkilerin daha fazla gün ışığı veya su gibi temel ihtiyaçlarını ifade eden 15 farklı duygu durumunu gösteriyor. Saksının üzerinde ne istediğini sahibine bildirmek için çeşitli durumlara uygun yüz ifadeleri beliriyor.

Saksı’nın, bulunduğu alanda yaşayan meraklı evcil hayvanları bakışlarıyla uzaklaştırabilmek için gösterdiği bir yüz ifadesi de var.

Saksı akıllı telefonla çalışıyor

saksi2.jpg
(Mu Design) 

 

Saksıyı, indireceğiniz bir uygulamayla akıllı telefonunuza da bağlayabiliyorsunuz. Saksı ile birlikte gelen QR kodunu uygulama üzerinden tarayarak telefonunuza bağladıktan sonra, bitkinin türünü de seçerek kaydediyorsunuz. Bu sayede bitkinin tam olarak neye ihtiyaç duyduğunu saksı üzerindeki ekranda görebiliyorsunuz.

Saksılar ayrıca ortamdaki kişi ve nesneleri bir hareket sensörüyle takip etme ve çevre ile etkileşime geçme özelliklerine de sahip.

Dünyanın dört bir yanındaki kişilerin bu saksılar sayesinde bitkilerini canlı tutabilmesine yardımcı olmayı uman şirket, Aralık 2019'a kadar ürünlerini piyasa sürmeyi düşünüyor.

The Independent'tan da yararlanılmıştır 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU