Yavuz Oğhan: Davutoğlu için ‘haber değeri yok’ diyen kendisine gazeteci demesin

Gazeteci Yavuz Oğhan’ın işine son veren Sputnik Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe, Davutoğlu ile ilgili gelişmelerin “haber değeri taşımadığını” söylemişti

Akif Beki ve İsmail Saymaz’la birlikte eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile röportaj yapan ve bunu kendi sosyal medya hesabında yayınlayan Yavuz Oğhan’ın Sputnik ve RS FM’deki işine son verilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Sputnik Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe, "Davutoğlu gibi bir figürü önemsemiyoruz ve açıklamalarının bizim üzerimizden yayılmasını istemiyoruz. Davutoğlu’nun söyleyeceklerinde haber değeri görmüyoruz" demişti.

Boztepe’nin sözlerine yanıt veren Oğhan, "Davutoğlu’nun söyleyeceklerinde haber değeri görmeyecek olan kendisine gazeteci demesin" ifadelerini kullanarak Twitter'dan şunları paylaştı: 

Ahmet Davutoğlu’nu 3 sene sonra canlı yayına çıkarma şansı olup da buna hayır diyecek, söyleyeceklerinde haber değeri görmeyecek olan kendisine gazeteci demesin.

Dört yıl RS FM’de özgürce program yaptım doğru, tersi olsaydı dört yıl değil dört gün sonra vedalaşırdık, e bu da bugün yaşananları anlatmaya yeter

‘Tarafsız’ Davutoğlu’nun ajansı değil bir haber ajansıdır, Türkiye’deki medya düzeninden şikayet edenlerce desteklenmektedir, tarafsızlığını merak eden siteyi takip etsin. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz

 

 

Oğhan 'kendine gazeteci demesin' sözlerine Mahir Boztepe Twitter'dan tekrar yanıt vererek, "Siyasetçilerle mesleki saikler dışında ilişki kuranlar kendisine gazeteci demesin. Ismarlama bir röportajı, çalıştığı kuruma ve çalışma arkadaşlarına dayatarak, oldu bittiye getirenler de kendisine gazeteci demesin" ifadelerini kullandı. Boztepe'nin Twitter'dan yaptığı açıklama şu şekilde: 

Davutoğlu, 3 saatlik program boyunca kendisini aklamaya çalışmak dışında, dişe dokunur, haber değeri taşıyan bir açıklamada bulunmamıştır. ‘Davutoğlu’nun haber değeri yok’ derken kastettiğim budur. Sitemizde Davutoğlu’na yönelik bir sansür uygulanmamış açıklamaları verilmiştir.

Davutoğlu, Sputnik’in gerekçesiz erişime kapatıldığı 5 aylık dönemde başbakandı. Konuyu, gadre uğrayan gazeteciler ve basın özgürlüğü bağlamında tartışanlar bu sebeple de yanılıyorlar.

8 yıldır çalıştığım, 5 yıldır yayın yönetmenliği yaptığım RS FM / Sputnik’te, hiçbir programcımıza sansür uygulamadım. Lakin ‘yayın yönetmeni’ olmam sebebiyle, ‘kiminle - ne zaman?’ röportaj yapılacağını belirleme hakkım olduğunu düşünüyorum.

Eleştirenleri de öfkelenenleri de anlıyorum. Herkesin canı sağolsun. 8 yılda RS FM’de çok sayıda duayen gazeteci program yaptı. Önümüzdeki dönemde de bugüne kadar sürdürdüğümüz yayıncılığa devam edeceğiz. Bu konuyla ilgili artık konuşmayı düşünmüyorum. Saygılar.

 

 

Oğhan’ın Twitter’daki sözlerini alıntılayan İsmail Saymaz , “O ki Ahmet Davutoğlu, konuşulması bu denli tehlikeli biriydi, neden Türkiye Cumhuriyeti’nde başbakan, dışişleri bakanı ve milletvekili olmasına izin verildi? Neden ülkemizin en kıymetli kripto bilgi ve belgeleri kendisine teslim edildi” yazdı.

 

Konuyla ilgili tweet atan Akif Beki ise “’Suçsuzluğunu ispat etmedikçe her karalanan suçludur’ muydu, neydi şu ilke, hay Allah” ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU