Suriye dramını dünyaya duyuran fotoğrafçı hava saldırısında öldürüldü

Çektiği fotoğraflarla Suriye’daki savaşı dünyaya duyuran İdlibli foto muhabir Enes Diab, Han Şeyhun’a düzenlenen hava saldırısında öldürüldü

Suriye’de 2011 yılından bu yana devam eden iç savaş ve şiddetli hava saldırılarını belgeleyen fotoğrafların altında imzası bulunan Enes el Diab, bugün İdlib’in Han Şeyhun ilçesine yapılan hava saldırısında hayatını kaybetti.

Suriye’nin sivil savunma birimi Beyaz Baretliler üyesi de olan Diab’ın çektiği çok sayıda fotoğraf, uluslararası haber ajansları ve gazeteler vasıtasıyla tüm dünyaya servis ediliyordu. 

al-diab.jpg

Fotoğraf: Twitter


Son aylarda şiddetli hava saldırılarına maruz kalan İdlib’de kalan Diab buradaki saldırıların ardından sivillerin yaşadıklarını fotoğrafladı.

Diab son çektiği fotoğraflarda, sokak hayvanlarının da insanlar kadar savaşta mağdur olduğunu anlatıyordu.


Beyaz Baterliler’in başkanı Raid Salih, Diab’ın ölümü üzerine sosyal medyadan bir mesaj yayınladı. 

Salih, Diab’ın Suriye’de neler olup bittiğini dünyaya göstermeye çalışırken hava saldırısı sonucu öldürüldüğünü söyledi.

 

Anas-al-diab.jpg
23 yaşındaki fotoğrafçı, bir defasında karşısına İdlib'i alarak bu fotoğrafı çekmişti


Diab'ın arkadaşı gazeteci Esad Hanna ise Diab içi, "Sen ateş altındaki bölgelere gittiğin için tabii ki bir kahramansın. İlk hedef olacağını biliyordun ve sonuna kadar devam ettin. Bunun nedeni, dünyaya Suriye'de neler olup bittiğini göstermekti" dedi.
 



Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU