Trabzonspor Başkanı: Futbolcu satarak para kazanacağımız sezon bu sezon değil

Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu, "Önümüzdeki hafta içerisinde büyük bir ihtimalle forvet transferini bitireceğiz" dedi

Trabzonspor Kulübü, yeni transferleri Gaston Campi (solda) ve Erce Kardeşler (sağda) ile Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu arasında, Avusturya kampında sözleşme imzalandı / Fotoğraf: AA
 

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Avusturya'nın Linz kentinde kamp yapan bordo-mavili takımın antrenmanını izleyerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bu sezonun oyuncu satarak para kazanacakları bir sezon olmadığının altını çizen Ağaoğlu, "Bu oyunculardan hangisini satayım, nasıl satayım? O kadar kolay bir şey değil. Futbolcu satarak para kazanacağımız sezon bu sezon değil. Eğer öyle olsaydı çok enteresan bir hamle yaptık biz, Nwakaeme'yi gönderirdik. Serbest kalma maddesini kaldırmak için farklı bir uygulamanın çerisine girdik. Bizim bu sene yaptığımız şey kadroyu muhafaza edip, kadromuzu güçlendirip yolumuza devam etmek" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ağaoğlu, takımda farklı oyunculara da teklifler geldiğini anlatarak, "Bizim tavrımız da belli olduğu için ve bunu da çok açık ve net olarak ifade ettiğimiz için son zamanlarda o sayı bayağı düşmeye başladı. Dışarıdan baktıkları zaman, 'Bu deliyle uğraşılmaz' falan diyorlar herhalde. Onun için de üzerimize fazla gelmiyorlar." diye konuştu. 

Genç oyuncu Salih Kavraz'ın lisans konusuyla asbaşkan Mehmet Yiğit Alp'in ilgilendiğini ve gerekli bilgilerin de ileride paylaşılacağını aktardı. 

"Bizim bütçemiz 13,5 milyon, Beşiktaş'ınki 40 milyon euro"

Genç oyunculardan ağırlıklı bir kadro yapılanmasındaki hedeflerine ilişkin bir soruyu da cevaplandıran Ağaoğlu, "Trabzonspor öyle çok büyük bütçelerle yönetilen bir kulüp değil. Kulübün bu seneki bütçesi 100 milyon lira (13,5 milyon euro). Beşiktaş'ınki yaklaşık 40 milyon euro. Aynı hedefe gidiyoruz ama neredeyse bizim 4-5 katımız" şeklinde konuştu.

Başkan Ahmet Ağaoğlu, transfer ettikleri genç oyuncuların kariyerli ve yetenekli olduğunu vurgulayarak, "Bunlar sadece Trabzonspor'a önümüzdeki süreç içerisinde performans olarak değil aynı zamanda ekonomik olarak da değer katacak oyuncular" dedi.

Göreve geldikleri dönemden birkaç ay sonra 'Projeleriniz neler?' diye kendilerine sorulduğunu dile getiren Ağaoğlu, şu görüşleri paylaştı:

Burası futbol kulübü, gayrimenkul alıp-satıp para kazanılmaz. Ama dönüyorsunuz diğer taraftan bakıyorsunuz Benfica futboldan geçen sene 85 milyon avro para kazanmış. Onlar gayrimenkul de satmıyor, enerji ya da turizm işine de girmiyorlar. Trabzonspor'un da yapması gereken bu.

 

Sosyal medyada viral olan forma videosu

Trabzonspor'un sosyal medyada büyük yankı uyandıran forma videosuna ilişkin başkan Ahmet Ağaoğlu, şu ifadelerini kullandı:

Böylesine güzel bir çalışmaya 3 milyon izlenme de yetmez. Özellikle son 1 senedir Trabzonspor Kulübünde herkes görevini ruhunu katarak yapıyor. Ben sürekli bunu söylüyorum biz bütçesi sınırlı olan bir takımız. Diğer takımlar 4 harcarken bizim 1 harcayarak aynı başarıyı elde etmek için mücadele verdiğimiz bir platformdayız. O zaman bu aradaki 3'ü çok farklı bir şekilde kapatmamız lazım. İşte önceki gün yayınladığımız video bunu çok açık net olarak ortaya koyuyor. Bir kere çok güzel, en ince detayına kadar düşünülüp hazırlanmış.


"Önümüzdeki hafta forvet transferini çözeceğiz"

Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor'a alınacak forvetle ilgili büyük mesafe katettiklerini belirterek, "Herhalde önümüzdeki hafta onu hallederiz. Epey bir mesafe katettik o konuda. Şimdilik o kadarını söyleyeyim. Önümüzdeki hafta içerisinde büyük bir ihtimalle forvet transferini bitireceğiz. O konuyla alakalı olarak pazartesi, salı çok yoğun geçecek. Çarşamba inşallah düğümü atarız diye düşünüyorum. İnşallah bir aksilik olmaz" şeklinde konuştu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU