Düzce'deki sel felaketinin beşinci gününde ikinci cenaze

Düzce'de 17 Temmuz'da gerçekleşen ve 24 köyü sular altında bırakan sel felaketinin ardından devam eden arama çalışmalarında bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Fotoğraf: AA

Düzce'nin Cumayeri, Akçakoca ve Gölyaka ilçelerinde 17 ve 18 Temmuz'da etkili olan kuvvetli sağanak sonrası yaşanan sel ve toprak kaymasında kaybolanlar için arama-kurtarma operasyonları sürüyor. 

Sabah saatlerinde, Akçakoca'ya bağlı Uğurlu Köyü'nün 200 metre yakınındaki bataklık alanda bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı ve ölü sayısı ikiye çıktı. Beş kişi ise hâlâ kayıp. 

Cesedin, kayıp olarak aranan 53 yaşındaki Cengiz Töngel'e ait olduğu belirlendi. Cengiz Töngel'in önceki gün cesedi bulunan 42 yaşındaki Fatma Töngel'in eşi olduğu öğrenildi.

Düzce
Düzce'deki sel felaketinde kaybolan beş kişi için arama çalışmaları devam ediyor. /Fotoğraf: AA


Kuvvetli sağanağın ardından Melen Çayı'nın taşmasıyla meydana gelen sel ve toprak kaymasında 24 köy sular altında kaldı. 

Bölgeye sevk edilen İl Özel İdaresi, AFAD, 112 Acil Servis, itfaiye ve jandarma ekipleri ile helikopterlerin desteğinde köylerde mahsur kalan 227 kişi kurtarılmış, 7 kişi hakkında kayıp ihbarı yapılmıştı. 

Yürütülen arama kurtarma çalışmalarında, önceki gün Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım ile Uğurlu köyleri arasındaki dere yatağında kayıp olarak aranan 42 yaşındaki Fatma Töngel'in cesedi bulunmuştu.


Independent Türkçe, Ajanslar

 

DAHA FAZLA HABER OKU