Pakistan’da intihar bombacısı hastaneye girerek kendini patlattı

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Dera İsmail Han kentinde eş zamanlı iki saldırı gerçekleşti. İlk saldırıda iki polis ölürken, kadın intihar bombacısı tarafından hastaneye düzenlenen saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti

Pakistan’ın Dera İsmail Han kenti bölge polis şefi Selim Riyaz, dört motosikletli saldırganın, kentin batısındaki bir polis kontrol noktasını hedef aldığını ve iki polisin bu saldırıda hayatını kaybettiğini söyledi. Polis, saldırganların bölgeden kaçtığını ifade etti.

Bu saldırının ardından bir kadın intihar bombacısı, hayatını kaybeden ve yaralanan polislerin getirildiği hastaneye girerek kendini patlattı.

 

Polis şefi Riyaz, “Kontrol noktasında iki polis öldü. Hastaneye yönelik saldırıda ise iki polis memuru ve dört sivil öldürüldü” dedi. Patlama sırasında hastanede bulunanlardan 30 kişi yaralandı.

Riyaz, yedi kilo patlayıcının kullanıldığı saldırının failinin bir kadın olduğunu söyledi ve “Kadının kafatasını ve parçalanmış bacaklarını bulduk” dedi.

 

Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahrik-i Taliban sözcüsü Ömer Horasani, saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Pakistan ordusu, 2007 yılından beri Tahrik’i Taliban örgütüyle mücadele ediyor. Tahrik-i Taliban, ülkede İslam hukukunun geçerli olması gerektiğini savunuyor.

Örgüte yönelik gerçekleştirilen son operasyonlarda ciddi yaralar alan Tahrik-i Taliban, Dera İsmail Han kentine çekildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU