Erbil'de Türk konsolosluğu çalışanlarına yönelik saldırının baş şüphelisi Mazlum Dağ ve yardımcısı yakalandı

Irak Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı anti-terör biriminden yapılan açıklamada "4 terörist yakalandı ve tutuklandı" dedi

Fotoğraf: Kürdistan Güvenlik Ajansı

Irak Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı anti-terör birimi Facebook hesabından yaptığı açıklamada Erbil'de Türk konsolosluk çalışanlarına yönelik saldırıyı düzenleyen Mazlum Dağ ve beraberindeki üç kişinin yakalandığını duyurdu.

Saldırıda, konsolosluk personeli Osman Köse ve iki Irak vatandaşı hayatını kaybetmişti.
 
Irak Kürdistan Bölgesi'nin güvenlik ajansından yapılan açıklamada, "İki gün önce Kürdistan Anti Terör Birimi'nin sitesinde arananlar listesine eklenen Mazlum Dağ, Erbil Emniyet Müdürlüğü tarafından yakalanmıştır" denildi. Açıklamanın devamında saldırının faili Mazlum Dağ’ın yardımcılarından Muhammet Bisksiz’in yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadeler yer verildi:

“Erbil’deki restorantta düzenlenen terör saldırısının faili Mazlum Dağ’ın yardımcılarından (Dıjwar, Mamend, Yusuf lakaplarını kullanan) Muhammd Bisksiz, 20 Temmuz 2019 Cumartesi günü Erbil Asayişi ve Kürdistan Anti Terör Birimi tarafından yakalandı."

Ajansın açıklamasında "4 terörist yakalandı ve tutuklandı" ifadeleri de yer aldı.

Irak Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü de yaptığı açıklamada "Erbil'deki silahlı saldırının baş zanlısı yakalandı, Kürdistan emniyet güçlerinin başlattığı geniş çaplı operasyonun ardından, Erbil'deki bir restaurantta düzenlenen silahlı saldırının düzenleyicisi ve bu olayın faili Mazlum Dağ yakalandı.
Emniyet güçleri ve Anti Terör birimlerine teşekkür ediyoruz. Gayret ve iş birlikleri için de Kürdistan vatandaşlarına teşekkür ediyoruz. Bu olayla bağlantılı diğer zanlıların da yakalanmasıyla ilgili çabaların da devam ettiği konusunda güvence vermek istiyoruz"
dedi.

 

 

Anadolu Ajansı ve Reuters haber ajansı da saldırının baş şüphelisi Mazlum Dağ ve üç kişinin yakalandığı bilgisini aboneleriyle paylaştı.

Erbil'deki saldırıya ilişkin 2 gün önce kimlik bilgileri yayımlanan Mazlum Dağ'ın yanı sıra olayla bağlantısı olan 3 kişi hakkında ise detaylı bilgi bulunmuyor.

Erbil'de geçen çarşamba günü bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nda görevli bir diplomat hayatını kaybetmiş, saldırıda 2 Irak vatandaşı da ölmüştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU