RS FM'deki programı sonlandırılan İsmail Saymaz: Hükümet ile hareket eden bir kuruluşun, Ruslara şikayeti kanıma dokunuyor

Yavuz Oğhan, Akif Beki ve İsmail Saymaz, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla röportaj yapınca RS FM'deki programları sonlandırılmıştı

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla röportaj yapan Yavuz Oğhan, Akif Beki ve İsmail Saymaz, Rusya'nın resmi haber ajansı Sputnik'e bağlı RS FM'deki işlerinden çıkarıldı. 

TV5'te Yıldıray Oğur'un hazırlayıp sunduğu Medya Analiz programına konuk olan İsmail Saymaz, işten çıkarılmalarıyla SETA'nın medya andıcının bağlantılı olabileceğine vurgu yaparak, "Hükümetle paralel hareket eden bir kuruluşun Ruslara şikayet etmesi benim kanıma dokunuyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ruslara sitem var"

"SETA Raporu'nda yaptığımız programı görüyorum ve anlıyorum ki, RS FM'le ilgili bölümünden anlıyorum ki, Ruslara bir sitem var. Davutoğlu konuşmuyor değil, kendisini ifade edecek mecra bulamıyor." diyen Saymaz, SETA tarafından hazırlanan medya andıcına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"Kanıma dokunuyor"

Ben özgürlükçü bir siyasi görüşe sahibim ama biraz yerli ve milli, lokal biriyim. Onu kabul ediyorum. Benim kendi devletim ya da hükümetle paralel hareket eden bir kuruluşun Ruslara şikayet etmesi benim kanıma dokunuyor.

"Biz bu adamları attırıyoruz siz iş veriyorsunuz"

Saymaz, SETA'nın hazırladığı medya andıcının hükümetlere bir mesaj olduğunu savunarak, şunları söyledi:

Kanaatim o ki, bu raporu hazırlayanlar şöyle hareket ediyor: Aslında bu hükümetlere verilmiş bir mesaj. Biz BBC Türkçe'den, Voice of Amerika'dan, Deutsche Welle'den CRI'den, Sputnik'ten rahatsız değiliz. Biz bu adamları oralarda çalıştırmandan rahatsızız. Bu kadınları oralarda çalıştırmandan rahatsızız. Biz bu adamları attırıyoruz, siz iş veriyorsunuz.

DAHA FAZLA HABER OKU