Devlet Bahçeli'den Avrupa Birliği'ne: Yaptırımlarını külah yapsınlar da başlarına geçirsinler

MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden geri dönüş olmadığını belirtti

Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Karabük'te düzenlediği mitingde Doğu Akdeniz'deki gerilim nedeniyle Avrupa Birliği'ne yüklendi. Avrupa Birliği'ni iki yüzlülükle suçlayan Bahçeli, "Yaptırımlarını külah yapsınlar da başlarına geçirsinler" dedi.

Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında da konuşan Bahçeli, "Türkiye düşmanları sürekli açığımızı kollamaktadır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi tam olarak oturmalıdır" diye konuştu. 

"Cumhurbaşkanlığı sisteminden dönüş yok"

"Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi Türk milletinin başarısıdır. Hiçbir dış yönlendirme olmadan, telkin ve baskı yaşanmadan hükûmet sistemi cumhurun bizzat desteğiyle değişmiştir. Kendi söküğümüzü bizzat kendimiz diktik." diyen Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden dönüşün olmadığını da sözlerine ekledi. 

"AB'yle üyelik süreci gerekiyorsa tartışmaya açılmalıdır"

Doğu Akdeniz konusunda Avrupa Birliği'ni eleştiren Bahçeli, "AB'nin Doğu Akdeniz'de ne işi var?" diye sordu. "Avrupa Birliği'ne üyelik süreci gerekiyorsa tartışmaya açılmalıdır" ifadelerini de kullanan MHP lideri, "Kıbrıs Türk'ü sahipsiz değildir, yalnız değildir" dedi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU