Los Angeles derbisine "hat-trick" yapan Zlatan Ibrahimovic damgasını vurdu

ABD'de Los Angeles şehrinin takımları arasında oynanan karşılaşmayı Los Angeles Galaxy, Zlatan Ibrahimovic'in "hat-trick"i ile 3-2 kazandı

Amerikan Birinci Futbol Ligi (MLS) Batı Konferansı ekiplerinden Los Angeles Galaxy derbi maçta Los Angeles Futbol Kulübü'nü konuk etti.

Kaliforniya'daki Dignity Health Sports Park'ta oynanan mücadeleyi, Jair Marrufo yönetti.

Konuk ekip, 4. dakikada gol krallığında zirvede yer alan Meksikalı futbolcusu Carlos Vela'nın penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. Ev sahibi LA Galaxy yıldız futbolcusu Zlatan Ibrahimovic'in 8. dakikada attığı golle beraberliği yakaladı. Mücadelenin ilk yarısında başka gol olmadı ve takımlar soyunma odasına 1-1 eşitlikle gitti. 

Karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna ağırlığını koyan ev sahibi ekip, 56. dakikada Ibrahimovic'in golüyle 2-1 öne geçti. 70. dakikada yeniden sahneye çıkan İsveçli yıldız, takımının ve kendisinin üçüncü golünü atarak skoru 3-1'e getirdi. Konuk takımın Meksikalı yıldızı Carlos Vela 90+7. dakikada yeniden sahneye çıkarak farkı 1'e indirdi. 

Kalan dakikalarda  başka gol olmayınca LA Galaxy sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.

Alınan bu sonucun ardından Los Angeles, 46 puanla zirvedeki yerini korurken, LA Galaxy puanını 37'ye çıkartarak maç fazlasıyla ikinci sıraya yükseldi.

"Fiat'lar arasında Ferrari'yim"

İsveçli yıldız futbolcu Zlatan Ibrahimovic, karşılaşmadan önce ESPN'e verdiği röportajda MLS'in tartışmasız en iyi futbolcusu olduğunu ve "Fiat'lar arasında Ferrari" olduğunu söylemişti.

Los Angeles Futbol Kulübü'nün yıldız futbolcusu Carlos Vela ile ilgili de yorumlarda bulunan Ibrahimovic, muhabirin Vela'nın MLS'in en formda oyuncusu olduğunu ve gol krallığında da zirvede yer aldığını hatırlatmasını, şöyle yanıtlamıştı: 

29 yaşında ve kariyerinin zirvesinde MLS'te oynuyor. Ben 29 yaşında neredeydim? Avrupa'daydım. Büyük fark kesinlikle.

Yıldız futbolcu maçtan sonra kişisel Twitter hesabından, "Ben Los Angeles'ım" paylaşımında bulundu.

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU