‘Meksika’nın Süryani valisi’

Alejandro Murat Hinojosa’nın Irak’tan Meksika’ya göç etmiş Süryani bir aileden geldiği ortaya çıktı

Meksika Oaxaca Valisi Alejandro Murat Hinojosa’nın Irak’tan Meksika’ya göç etmiş Süryani bir aileden geldiği ortaya çıktı. 

Meksikalı Belediye Başkanı Alejandro Aparicio Santiago, göreve gelmesinden saatler sonra suikasta kurban gitmiş, olayla ilgili Murat saldırıyı kınayan bir açıklama yapmıştı. 

Türk ya da Arap çağrışımı yapan Murat soyadını merak eden Independent Türkçe muhabirinin yaptığı araştırmalar sonucu, Murat ailesinin Irak’ın Tel Keyf (Tel Keppe) kentinden göç etmiş Süryani bir aileden geldiği anlaşıldı.

Kurumsal Devrimci Parti üyesi olan Murat’ın isimlerinden birinin de ‘Ismael’ olduğu ortaya çıktı. 

Murat, 4 Ağustos 1975 yılında Meksika’da doğdu ve Meksika Otonom Teknoloji Enstitüsü (2001)’nde Hukuk eğitimi aldı. ABD’de bulunan Columbia Üniversite’sinde de Yüksek Lisans’ını tamamladı. 

Murat, Meksika Kongresinden tapu kadastro yöneticiliğine kadar resmi pek çok görevde bulunduktan sonra, 1 Aralık 2016’de Oaxaca Valisi seçildi.

Murat’ın Meksika doğumlu babası Hukukçu Nelson Jose Murat Casab’ın da 1998-2006 yılları arasında aynı yerde valilik yaptığı biliniyor. 

Lübnan, Suudi Arabistan, Suriye, Iraq, Fas, Yemen ve Filistin’den Meksika’ya göç etmiş yaklaşık 1.1 milyon Arap kökenli insan bulunuyor.  

 

 

Gayrimenkul zengini Murat ailesi

2015 yılında, New York Times, Murat ailesinin, görevleri başındayken ABD’de milyonlarca dolarlık gayrimenkul edindiklerini yazmıştı. 

Bu mülkler arasında Manhatten’de bulunan Time Warner Center’da lüks bir apartman dairesi ve Utah şehrindeki bir kayak merkezine yakın 2 daire gösterilmişti. 

Baba Murat haberi yalanlayarak, Manhatten’da bir dairesi olmadığını ve Utah’daki mülklerini de 10 yıl önce satın aldığını belirtmişti.  
 

DAHA FAZLA HABER OKU