Nicki Minaj'ın iptal ettiği Suudi Arabistan konserine Janet Jackson çıktı

Minaj'ın Cidde'de konser verecek olması tartışmalara yol açmıştı

Fotoğraf: Reuters

ABD'li rap şarkıcısı Nicki Minaj, 'çifte standart' tartışmalarının ardından Suudi Arabistan konserini 'kadın ve LGBTİ hareketiyle dayanışmak için' iptal etti. Dünya Festivali'nde Nicki Minaj yerine Janet Jackson sahne aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konserde Future, Tyga, Liam Payne ve Steve Aoki gibi isimler de sahne aldı.

LGBT haklarıyla ilgili eylemlere katılımı ile bilinen Nicki Minaj'ın eşcinselliğin suç sayıldığı ülkede konser verecek olması eleştirilere neden olmuştu.

Suudi Arabistan'daki kadın hakları ve eşcinsel LGBT topluluğuna destek amacıyla konseri iptal ettiğini belirten sanatçı, kararını şu açıklama ile duyurmuştu:

"Uzun süre dikkatle düşündükten sonra Cidde Dünya Festivali'ndeki planlanan konserimi vermeme kararı aldım. Suudi Arabistan'daki hayranlarıma şovumu sunmaktan başka bir şey istememekle birlikte kadın haklarına, LGBTQ topluluğuna ve ifade özgürlüğüne olan desteğimi açıkça ortaya koymamın önemli olduğunu düşünüyorum."

Suudi Arabistan, daha önce yine dünyaca ünlü pop sanatçısı Mariyah Carey’i Cidde’de ağırlamıştı.

Ülke genelindeki konserler, kültürel faaliyetler ve festivaller 2023 vizyonu kapsamında kurulan Suudi Arabistan Eğlence İdaresi tarafından düzenleniyor.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, eğlence sektörü üzerindeki kısıtlamaları hafifleterek ülkenin ekonomisini çeşitlendirmeyi hedefliyor. Cidde’deki festival de bunlardan biri.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU