Erdoğan dünyanın en çok hayranlık uyandıranlar listesinde 19. sırada

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen sene yapılan ankette de 19. sırada yer alıyordu

Erdoğan 2018 anketinde de 19. sırada yer alıyordu (AA)

İngiltere merkezli anket şirketi YouGov’un 41 ülkeden 42 bin kişinin katıldığı “Dünyanın En Çok Hayranlık Uyandıranlar” anketinin sonuçları açıklandı. Erkekler ve kadınlar için ayrı ayrı hazırlanan listede Bill Gates’ten Michelle Obama’ya, Angelina Jolie’den Elon Musk’a pek çok isim yer alıyor. 

Erkeklerin bulunduğu listede Microsoft’un kurucusu Bill Gates birinci sıraya yerleşti. Gates’in ardından Eski ABD Başkanı Barack Obama, ünlü aktör Jackie Chan, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping gibi isimler geliyor. Geçen sene hazırlanan listede 6. sırada bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise bu sene 4 sıra gerileyerek 10. sırada yer aldı. 

SpaceX’in kurucusu Elon Musk’ın 13. sıraya oturduğu listede ABD Başkanı Donald Trump da 14. sırada bulunuyor. Farklı ülkelerin liderlerinin yer aldığı listenin 6.sırasında Hindistan Başbakanı Narendra Modi bulunurken Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçen seneki sırasını koruyarak 19. sırada yer aldı. 

 

yougov.png
Erkekler için yapılan ankette Bil Gates ilk sırada yer alırken kadınlar listesinde birinci sırada Michelle Obama bulunuyor (YouGov)

 

Şirketin kadınlar için daha önce yaptığı anketlerde 2015’ten bu yana Angelina Jolie birinci sırada yer alırken Jolie bu yıl yerini Eski ABD Başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama’ya bıraktı. Obama’nın ardından talk show sunucusu Oprah Winfrey, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, Harry Potter filmlerinin ünlü yıldızı Emma Watson ve Pakistanlı insan hakları aktivisti Malala Yusufzay geliyor. 

Barack Obama döneminde dışişleri bakanı olan Hillary Clinton’ın 8. sırada yer aldığı listenin 12. sırasında yakın zamanda titreme nöbetleriyle gündeme gelen Almanya Şansölyesi Angela Merkel bulunuyor. Listede 24 Mayıs’ta istifa eden Eski İngiltere Başbakanı Theresa May de yer alıyor. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU