Fas'ta İskandinav turistleri öldüren 3 IŞİD'liye idam cezası

Fas'ta biri Norveçli diğeri Danimarkalı 2 kadın turistin öldürülmesi davasında yargılanan 3 sanığa idam cezası verildi

Maren Ueland (solda) ve Louisa Vesterager Jespersen (sağda) ​turistik bir yerde ölü olarak bulunmuştu / Fotoğraf: Facebook​​​​

Danimarkalı Louisa Vesterager Jespersen (24) ile Norveçli Maren Ueland (28) adlı iki kadın turist, 17 Aralık'ta Fas'taki Toubkal Dağı eteklerinde kurdukları çadırın içinde boğazları kesilmiş halde bulunmuştu. Olayın ardından Fas Polisi tarafından Marakeş'te yakalanan IŞİD üyesi 4 kişiden 3'ü, dün mahkemenin verdiği kararla idam cezasına mahkum edildi. 

Fas'taki Sale Mahkemesi, dünkü duruşmada olayın üç faili Abdussamed el-Cud, Yunus Uziyad ve Reşid Afati'nin idam cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Daha önceki ifadelerinde cinayeti itiraf eden IŞİD üyesi üç zanlı, mahkeme kararına itirazda bulunmadı.

Cinayetle ilişkisi olduğu tespit edilen 21 kişi, 5 yıldan müebbet hapse kadar değişen hapis cezalarına çarptırıldı. İsveç vatandaşı olan sanıklardan biri 20 yıl hapse mahkum edildi. 

Atlas Dağları'nın güneyinde yaşanan olayı planlayan 25 yaşındaki seyyar satıcı Abdussamed el-Cud ile 27 yaşındaki marangoz Yunus Uziyad cinayetleri işlerken 33 yaşındaki örgüt üyesi Reşid Afati de her şeyi kayda alıp internette paylaşmıştı. 

Olay günü dağda zanlılara eşlik eden 33 yaşındaki Abdurrahim Khayalı'nın, cinayet anından kısa süre önce saklanacakları bir yer bulmak için Marakeş'e indiği ortaya çıkmıştı.

Khayalı da idama mahkum edilen 3 zanlı gibi mahkemeden bağışlanma istemezken diğer 20 sanığın çoğu masum olduklarını iddia ederek adil bir yargılama talebinde bulundu.

 

İHA

DAHA FAZLA HABER OKU