Cezayir'de "yolsuzluk" dalgası devam ediyor: Eski Sanayi Bakanı tutuklu yargılanacak

Cezayir'de 20 yıllık iktidarının ardından nisan ayında istifa eden eski Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın kabinesinde yer alan isimler, peş peşe soruşturmaya tabi tutuluyor

Polis memurları ve jandarma mensupları, 16 Haziran'da Cezayir Mahkamesi önünde güvenliği sağlıyor / Fotoğraf: Reuters

Cezayir Yargısı otomotiv sektöründe yolsuzluk yapmakla suçlanan eski Sanayi Bakanı Mahcub Badda’nın tutuklu yargılanmasına karar verdi. Dün verilen kararla birlikte Badda, dava kapsamında tutuklu yargılanacak ikinci bakan oldu.

Cezayir medyasına göre, Cezayir Yüksek Mahkemesi Savcısı, eski Sanayi Bakanı Badda’nın yolsuzluk soruşturması kapsamında ifadesini aldıktan sonra mahkemeden sanığın tutuklu yargılanmasını talep etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Independent Arabia'da yer alan habere göre mahkemenin son kararı, eski Sanayi Bakanı Yusuf Yusufi’nin sorgulandıktan sonra tutuklu yargılanmasına karar verilmesinden bir hafta sonra verildi.

Badda, 2017 yılının mayıs ve ağustos ayları arasında ​​bakanlık görevini yürütmüştü. Yerine atanan Yusufi ise 2017-2019 yılları arasında görev yapmıştı.

Eski Cezayir Devlet Başkanı Abdülaziz Buteflika’nın ordu ve halkın baskısı sonucu geçtiğimiz nisan ayında istifa etmesinden bu yana özellikle Buteflika ve ailesi ile bağlantılı üst düzey yetkililer ve işadamlarına karşı "yolsuzlukla mücadele" operasyonları başlatıldı.

22 Şubat’ta patlak veren protesto hareketlerinde Cezayirliler, 20 yıl görevde kalan Buteflika ve hükümetteki isimlerin istifasını talep etmişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'tan Independent Türkçe için çeviren: Zeynep Karataş

DAHA FAZLA HABER OKU