Erhan Çelik’ten Karlov suikastı açıklaması

Eski TRT çalışanı Erhan Çelik, Rusya’nın 2016'da öldürülen Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov soruşturmasında evine polis gittiği iddialarına sosyal medyadan cevap verdi

Erhan Çelik, 2017 yılında TRT'den ayrılmıştı. Fotoğraf: Facebook/ @erhanceliktr

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürülmesine ilişkin görüntülerin TRT-1 Ana Haber Bülteni’nde yayınlanması nedeniyle yürüttüğü soruşturma kapsamında TRT’ye operasyon yaptı. 

Karlov'un öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında biri eski, 6 TRT çalışanı FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alındı.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ, o dönemde TRT 1 Ana Haber Sunucusu olan Erhan Çelik’in, Karlov’un vurulma görüntülerini yayınlama talimatı verdiğini ve evine polis gittiğini yazdı.

“İstanbul’da evimdeyim, bırakın operasyonu ifadeye çağıran bile olmadı”

Erhan Çelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Karlov’un vurulma görüntülerini yayınlama talimatı veren kişinin kendisinin olmadığını belirtti. 

Kendisinin herhangi bir şekilde ifadeye çağrılmadığını da ekleyen Çelik, “Olayı duyan avukatım üç kez adliyeye gitse de ifademe gerek duyulmadı, bugüne kadar çağıran olmadı” ifadelerini kullandı. 

Erhan Çelik'in açıklaması şöyle:

FETÖ soruşturmaları nasıl sulandırılıyor?' sorusuna güzel bir örnek bu. İstanbul’da evimdeyim. Bırakın operasyonu ifadeye çağıran bile olmadı. Olayı duyan avukatım üç kez adliyeye gitse de ifademe gerek duyulmadı, bugüne kadar çağıran olmadı. Yok sansasyonel bir şey yapayım düşüncesiyle hareket ediliyorsa yapanın elinde patlar ki aynı haberde “polis evinde bulamadı” dedikten sonra “önümüzdeki günlerde ifadeye çağırabilir” diye yazmasından da anlaşılacağı üzere büyük bir saçmalama söz konusu.

 


 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU