Avengers: Endgame senaristlerinden Cambridge Analytica filmi

Şaşırtıcı proje Kanadalı veri danışmanı Christopher Wylie'nin hikayesinden ilham alacak

Senaryosunu Avengers: Endgame senaristlerinin kaleme alacağı filmin çekimlerine 2020’de başlanması bekleniyor (IMDb)  

Hem Brexit referandumuna hem de Donald Trump’ın kazandığı başkanlık seçimlerine etki ettiği söylenen veri madenciliği şirketinin hikayesi, şu anda senaryo üzerine çalışan Avengers: Endgame senaristleriyle sinemaya aktarılacak.

Deadline’da yer alan habere göre yönetmen David Gordon Green, Cambridge Analytica'nın veri danışmanı Christopher Wylie’yi merkeze alacak filmi şekillendirmek için, Avengers’ın son filminin yazarları Christopher Markus ve Stephen McFeely’yle birlikte çalışacak. Yönetmenin son filmi, korku klasiği Halloween’ın 2018’de yayımlanan yeniden çevrimiydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2013’de Alexander Nix tarafından kurulan ve sonra kapatılan Cambridge Analytica, Wylie tarafından, pazarlama materyallerinin kolayca ulaşabildiği insanları tanımlamak için muazzam miktarda tüketici verisi analiz edebildiği iddia edilen bir “tam teşekküllü propaganda makinesi” olarak tanımlanmıştı.

Wylie, şirketin seçimlere ve küresel olaylara dair tahmin yürütmek ve onları etkilemek için Facebook kullanıcılarının verilerini yasa dışı yollarla temin ettiğini ileri sürmüştü. Geçen hafta ABD Federal Ticaret Komisyonu, sosyal medya şirketinin kullanıcı verilerinin korunmasına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında Facebook’la yaklaşık 5 milyar dolarlık (28 milyar TL) bir anlaşmayı onayladı.

Avengers yapımcıları Joe ve Anthony Russo’nun üstlendiği ismi henüz açıklanmayan filmin çekimlerine 2020’de başlanması bekleniyor. Ayrıca filmin gazeteci Carole Cadwalladr tarafından yazılan ve skandala konu olan firmayı anlatan Guardian makalesinden de ilham aldığı düşünülüyor.


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU