TBMM, 11. Kalkınma Planı’nı kabul edip tatile girdi

Meclis, 1 Ekim Salı gününe kadar çalışmayacak

Fotoğraf: Anadolu Ajansı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kalkınma planı üzerinde gruplar adına yapılan konuşmaların ardından önergeler görüşüldü.

Planda değişiklik içeren 15 önerge verildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Önergelerden, AK Parti ve MHP'nin, "İklim değişikliği etkileri dikkate alınarak buharlaşma kaynaklı su kayıplarının önlenmesi amacıyla yeraltı su havzaları ve barajlarının oluşturulmasına yönelik çalışmalar yapılacaktır. İklim değişikliği ile bağlantılı olarak istilacı türler ve tarımsal patojenlerle mücadeleye yönelik eylem planları hazırlanacaktır. İklim değişikliğine uyum sağlamak üzere tarımda ürün desen değişimi senaryoları oluşturulacaktır" ifadelerinin plana dahil edilmesine ilişkin ortak önergesi kabul edildi.

Ayrıca AK Parti'nin, "Gümrük Müşavirleri Odası kurulacaktır." ibaresinin plandan çıkarılması ve 2023 için kadın istihdam oranının yüzde 34 olarak değiştirilmesiyle ilgili iki ayrı önergesi de kabul edildi.

Muhalefet partilerinin verdiği diğer 12 önerge kabul edilmedi.

Genel Kurulda 13 saat süren görüşmelerin tamamlanmasının ardından yapılan oylamada, 11. Kalkınma Planı kabul edildi.

TBMM Başkanvekili Levent Gök, 27. Yasama Dönemi 2. Yasama Yılı'nın son birleşimini tamamladıklarını belirterek, birleşimi 1 Ekim Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı.

Gazeteciler, 2.5 ay daha cezaevinde

Gazeteciler ve 'Barış İçin Akademisyenler'in yargılandığı dosyaları da etkileyecek yargı reformu paketinin tatile girmeden önce Meclis'e getirilmesi bekleniyordu. 

TBMM’nin yargı reformu paketini görüşmeden tatile girmesi, birçok gazetecinin 2.5 ay kadar daha cezaevinde kalması anlamına geliyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU