Ümit Özdağ'ın Hatay'a girişine izin verilmedi: Suriyeliler olay çıkarır diye Zafer Partisi heyetinin kente girmesi engelleniyor

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ Hatay'a girişlerinin "Suriyeliler olay çıkarır diye" engellendiğini öne sürdü. Özdağ, "Sizin işiniz Suriyeli korkusu ile Zafer Partisini engellemek değil güvenliği sağlamak" dedi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve partililerin Türkiye-Suriye sınırına sembolik bir mayın yerleştirmek üzere gittiği Hatay'a girişi engellendi.

Hatay sınırında durdurulan Özdağ ve yanındaki partilere Valilik kararıyla şehre giremeyecekleri bildirildi.

Görevli asker ile yaptığı konuşmayı sosyal medya hesabından paylaşan Özdağ "Bu yasak kaldırılıncaya kadar burada heyet olarak kalmaya devam ediyoruz. İçeride 700 bin tane Suriyeli var bunların içinde IŞİD teröristleri var El Kaideci var, bir Türk kentine siz bir Türk paralmenterini sokmuyorsunuz. Bu da Hatay Valisi’nin ayıbı olsun" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özdağ tüm Türkiye'deki partililerine seslenerek "Kalkın Hatay'a gelin" dedi.

"İşiniz Suriyeli korkusu ile Zafer Partisini engellemek değil güvenliği sağlamak"

Özdağ daha sonra yaptığı paylaşımlarda da şu ifadeleri kullandı:

Zafer Partisi olarak Hatay’a Türkiye sınırları içerisinde karayolu ile giriş yapamıyoruz. Hatay’a; IŞID veya PKK’lı bir terörist, sapık bir Afgan olarak girmek ise serbest. Zafer Partisine girmek yasak. Suriye’ye geçerek Hatay’a girmek en güvenli ve kolay yol.

Yüzbinlerce sığınmacı ve kaçağın istilası altındaki bir Türk şehri olan Hatay'a Zafer Partililer alınmıyor. Bu kanunsuz, bu akılsız kararı protesto etmek için, Adana, Mersin, Gaziantep ve Hatay'da yaşayan tüm vatandaşlarımızı buraya davet ediyorum.

Hatay’daki Suriyeliler olay çıkarır diye Zafer Partisi heyetinin kente girmesi engelleniyor. Bu kentin teslim alındığını anlamına geliyor. Sizin işiniz Suriyeli korkusu ile Zafer Partisini engellemek değil güvenliği sağlamak #HatayKimin

"Telafisi mümkün olmayan olaylara sebebiyet verilmemesi adına gerekli önlemler alınmıştır"

Hatay Valiliği de konuya ilişkin açıklama yaptı.

Valiliğin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:

Hatay sınırına mayın döşeyeceğini iki gündür ilan eden, yabancı düşmanlığı ile her kesimden insanın bir arada yaşadığı, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü kadim şehir Hatay'ımızın sosyal dinamiklerine mayın döşeyeceğini söyleyerek, kışkırtıcı bir üslupla ilimize gelen tüm grup ve kişilerin telafisi mümkün olmayan olaylara sebebiyet verilmemesi adına kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde kamu düzeninin ve asayişin sağlanabilmesi, huzurun temin edilebilmesi amacıyla valiliğimizce gerekli önlemler alınmıştır.

Özdağ ne demişti?

Dün, partisinin 1’inci Olağan Adana İl Kongresi’nde açıklamalarda bulunan Özdağ, Reyhanlı’ya giderek Türkiye-Suriye sınırına mayın yerleştireceğini açıklamıştı. Özdağ, "Türkiye sınırındaki mayınların sökülmesiyle sonuçlanan Ottawa Antlaşması’ndan çekileceğiz. Yarın Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gidiyorum. Reyhanlı'da, Türkiye-Suriye sınırına, iktidara geldiğimizde tamamlamak üzere ilk mayını yerleştireceğiz. Buradan tüm dünyaya duyuruyorum" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU