Ümit Özdağ'dan Süleyman Soylu'ya yanıt: Biz Türkler, şeytanla aynı safta durmayız

Ümit Özdağ, "Biz Türkler, şeytanla aynı safta durmayız" notuyla paylaştığı videoda "Genel başkan yardımcısıyken daha Yüksekova'ya geldiğin zaman hangi baronlarla görüştün? Sen zannediyorsun ki sen herkesi izliyorsun ya devlet seni kaydediyor oğlum" dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün yaptığı açıklamalarda Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı hedef almıştı.

Özdağ için "Meczup desen meczup, aklını kaybetmiş desen aklını kaybetmiş" ifadelerini kullanan Soylu  şunları kaydetmişti:

Bugün Gazi Meclisimizde milletvekili demeye de ağzım dilim varmıyor da birisi, yani kullanılmaya çok müsait olan, kullanılan, uluslararası istihbarat örgütlerinin maşası olmuş birisi diyor ki; 'Elime mayın alıyorum, mayınla beraber Hatay sınırına gideceğim.' Hatay sınırına mayın döşeyecekmiş. Meczup desen meczup, aklını kaybetmiş desen aklını kaybetmiş. Ya ne yapmaya çalışıyorsun? Fikrin, zikrin düşüncen ne? Yani kimsenin aklına gelmeyecek bir işle beraber medyada, Türkiye'de gündem olmayı hayal ediyorsan bunun farklı yöntemleri de var. O yöntemleri kullanarak bunu gerçekleştirebilme imkanına sahip olabilirsin. Bu ülkenin bir medeniyeti var. Bu milletin bir karakteri var. Niye zorlamaya çalışıyorsun her şeyi? Ve niye bir yabancı düşmanlığı, bir ırkçılık ortaya koymaya çalışıyorsun? Ve bu ırkçılıkla beraber eline ne geçecek? Bunu ne yapacaksın? Neymiş, gidecekmiş sınıra mayın döşeyecekmiş. Ya sınırın kilometrelerce uzağına senin girebilmene biz müsaade eder miyiz? Elbette ki bir bakanın da kendine ait hukuki sorumluluğu var, milletvekilinin de kendine ait hukuki sorumluluğu var. Öyle herkesin istediği her yere han kurabilmesine kimse müsaade etmez. Herkes hukukun içerisinde hareket etmekle mükelleftir. Akıllara zarar bir şey. Yani bu anlayışla, farklı bir düşünceyle yaklaşmanın ben bir ruh sağlığı ve akıl sağlığı meselesi olduğunu uzun zamandan beri söylüyorum. Ama elbette ki bu benim alanım değil tıbbın alanı, inşallah onlar da gerekli çareyi ortaya koyacaklardır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ümit Özdağ Soylu'ya bir video ile yanıt verdi.

"Biz Türkler, şeytanla aynı safta durmayız"

Kendisine yönelik suçlamalara yanıt veren Özdağ "Değil sen bütün sistemin gelse herhangi bir yabancı servisle doğrudan veya dolaylı hiçbir ilişkim olduğunu gösteremezsin. Çünkü yok. Çünkü devletimiz her şeyi çok iyi biliyor. Ama sen uluslararası suç örgütleriyle ilintili kriminal bir adamsın. Genel başkan yardımcısıyken daha Yüksekova'ya geldiğin zaman hangi baronlarla görüştün?" ifadelerini kullandı.

Özdağ "Türkiye'nin suç işleri bakanı, kaçakçıların, sapıkların, magandaların idolü şahıs, "Türkiye'ye yönelik tehditlerde aynı safta olmalıyız" deyip, bana hakaret etmiş! Sülü, Türk Milleti'ne ve devletine en büyük tehdit sen ve zihniyetindir. Biz Türkler, şeytanla aynı safta durmayız!" notuyla paylaştığı videoda şunları kaydetti:

Birçok ülke, tam sayısı 164. Sınırlarından anti personel mayınları sökmeye karar verdi ve Türkiye de bunlardan birisi olarak bu anlaşmaya imza attı ve sınırlarımızdaki mayınları söktüler. 2009 ile 2011 arasında Türkiye ile Suriye sınırı arasındaki mayınlar söküldü ve sonra Suriye'den büyük göç başladı. 2015'ten itibaren de Avrupa Birliği finansmanıyla İran sınırındaki mayınlarımız söküldü ve daha sonrasında da halen devam eden Afgan göçü başladı.

"Sınırlarımızı mayınlayarak güvenliği sağlayacağız"

Biz Zafer Partisi olarak ABD, Rusya, Çin, Hindistan, Pakistan, İsrail ve bu anlaşmaya imza atmayan , sınırlarından mayınlarını sökmeyen birçok ülke gibi Türkiye'nin güvenliği için sınırlarda mayın olması gerektiğine inanıyoruz. Bundan dolayı da Zafer Partisi'ni desteklerseniz sınırlarımızın güvenliğini korumayan 2 metrelik duvarlarla değil, sınırlarda bir istihbarat sistemi kurarak ve sınırlarımızı tekrar mayınlayarak yüzde 100 güvenlik sağlayacağız. Çünkü Türkiye önümüzdeki süreçte tam hedef olmak durumunda ve tam hedef olarak da biz ülkemizin sınırlarını böyle koruyacağımızı düşünüyoruz.

Bunu dün açıkladık. Bunun üzerine de Süleyman Soylu, ki kendisinin terbiyesiz bir adam olduğunu bütün Türkiye görüyor ve biliyor, beni uluslararası istihbarat örgütlerinin maşası olarak suçlamış. Oğlum Süleyman bak yine işini iyi yapmamışsın. Uluslararası istihbarat örgütü diye bir şey olmaz. Yabancı servisler olur. Sen tabi bunu sorumlu olduğun ve ilişkide olduğun suç örgütleriyle karıştırıyorsun. Sen benim; değil sen bütün sistemin gelse herhangi bir yabancı servisle doğrudan veya dolaylı hiçbir ilişkim olduğunu gösteremezsin. Çünkü yok.

"Yüksekova'da hangi baronlarla görüştün"

Çünkü devletimiz her şeyi çok iyi biliyor. Ama sen uluslararası suç örgütleriyle ilintili kriminal bir adamsın. Genel başkan yardımcısıyken daha Yüksekova'ya geldiğin zaman hangi baronlarla görüştün? Sen zannediyorsun ki sen herkesi izliyorsun. Ya devlet seni kaydediyor oğlum. Anlamadın mı hala sen?

Diyorsun ki "Ümit Özdağ meczup." Çin devlet başkanı deli mi? ABD Başkanı deli mi? Hayır bunlar ülkelerini seviyorlar. Biz de ülkemizi seviyoruz. Senin ve tayfanın sevmediği gibi. Onun için sınırlarımızın kevgir gibi olmasını istemiyoruz ve buna da izin vermeyeceğiz.

"Engelle de görelim seni"

Evet, ben şimdi sınıra gidiyorum ve orada sembolik bir adım atacağız. Hadi engelle bakalım. Engelle de görelim seni. Sen içişleri değil suç işleri bakanısın. Bir gün de hak ettiğin cezayı da alacaksın. Üstelik bırak artık benle laf yarışına girmeyi ya. Ama boyunun çok uzun olmadığı anlaşılıyor. İçişleri Bakanlığı önüne geldiğimde korkudan dışarı çıkamadın. Tekrar çağırıyorum seni, ne zaman ve nerede istersen. Oflu değil koflu herif seni.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU