Mansimov: Pistin parasını Tolga Ağar'a zarf içinde verdim

Mansimov, Ağar'a Aydın Yenipazar Cezaevi yakınlarına helikopter pisti yaptırması için 20 bin dolar verdiğini söyledi

Fotoğraflar: Twitter, AA

İş insanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, Mehmet Ağar'ın yattığı cezaevine helikopter pisti yapılmasını Tolga Ağar'ın kendisinden talep ettiğini söyledi. Mansimov, bunun üzerine Tolga Ağar'a 20 bin dolar verdiğini söyledi.

Mehmet Ağar'ın, Sedat Peker'in ifşalarıyla gündeme gelen Mübariz Mansimov'un açıklamalarını 9 ay sonra yalanlaması üzerine yeni iddialar gündeme geldi. Mansimov'un açıklamalarının tamamının yalan olduğunu öne süren Mehmet Ağar, 2012 yılında Susurluk Davası’ndan aldığı 2 yıl hapis cezası nedeniyle Aydın Yenipazar Cezaevi yakınlarına helikopter pisti yaptırdığı iddiasına değinerek, "Bir tanesine (Mansimov'un açıklamaları) cevap vereyim. Diğerlerini ciddiye bile almıyorum. Ben cezaevinde yatarken cezaevine helikopter pisti yaptırdığımı söyledi. Onu yaptıran o dönem ki Nazilli Belediye reisidir. Bugün de MHP Aydın İl Başkanı'dır. Hangi bir yalanını söyleyeyim çok. Onun için bana yakışmaz. Çünkü onun düştüğü seviyeye düşmek bizim işimiz değil. Kendi kendine konuşuyor. Bizim meselelerimiz ciddi meselelerdir. Devletin meseleleridir. Boş boş şeyler konuşuyor" dedi.

Halk TV'den İsmail Saymaz'ın, Mehmet Ağar'ın bu sözleri üzerine konuştuğu Mansimov ise helikopter pistinin parasını, Tolga Ağar'ın talebi üzerine kendisinin verdiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mansimov'un konuya ilişkin sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

Ağar, helikopter pistini yaptırdığınızı yalanladı.

Yazık, başka diyecek bir şey yok. O piste ve (Ağar'ın) oğluna para verdim. Yazıklar olsun.

Tolga Ağar’a mı verdiniz?

Evet.

Nerede verdiniz?

Aydın’da ünlü bir pidecide yemek yemeye gittik. Yemek yerken, (Tolga Ağar) "Bir helikopter pisti yapmak lazım" dedi. Arabada para vardı. Korumam getirdi, verdi.

Paket içinde mi?

Zarf içinde.

Ne kadar verdiniz?

Tam hatırlamıyorum ancak 20 bin doların üzerindeydi.

Yanınızda kimse var mıydı?

Dört kişiydik.

O zaman hem belediyeye yaptırmış, hem siz para vermiş oluyorsunuz.

Belediye hesaplarında görünmesi lazım. Onun yalan olduğunu düşünüyorum. Çünkü Nazilli Belediye Başkanını tanıyorum. En azından bana söylerdi.

Hangi vesileyle tanırdınız?

Mehmet Ağar vesilesiyle. Bir gün marinaya geldi. Orada yemek yedik.

O yaptırmış olsa size söylerdi, öyle mi?

Konu açılmadı. Açılsa söylerdi. Ağar terör suçundan cezası onanmış bir insan. Onun için hangi belediye başkanı pist yapar? Bir kişi için pist yapılır mı ya? Diyelim, belediye yaptırmış. Demek ki yalancı, hırsız bunlar. Belediyeye de yalan söylemişler. Hem ondan, hem benden para alıyorsa başka nasıl açıklayabiliriz ki?

Ağar diyor ki, "Bütün iddiaları yalan."

Neyim yalan? Dediklerimin yalan olduğunu tek tek söylesin. İsterseniz Sivil Havacılık'tan görürsünüz. O piste benim helikopterimden başkası gitmemiş. Bir defa rahmetli Mustafa Koç, bir de Ferit Şahenk. Kalanlar hep benim helikopterim.

Sadece siz mi gidiyordunuz?

Ben gidiyordum. Başka gitmek isteyenler de kullanıyordu. Helikopter Bodrum’daydı.

Tanınan insanlar var mıydı gidip gelen?

Bir sürü... İhsan kalkavan kaç defa yanına gitti. Söylesin neden geldiğini?

Saymaz'ın köşe yazısının tamamı için tıklayın. 

 

Halk TV

DAHA FAZLA HABER OKU