Can Ataklı: Suriye operasyonu ne oldu?

“Dünyaya kafa tutan, herkesi titreten süper bir yönetimimiz var. Hiç bu tür tehditlere boyun eğerler mi?”

Fotoğraf: AA

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Türkiye’nin olası Suriye operasyonunun ne zaman başlayacağını sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ataklı, bugünkü köşe yazısında Ankara’nın Suriye’ye yönelik yeni bir harekat gerçekleştireceğine dair açıklamalarını hatırlattı ve şunları yazdı:

Geçen hafta başına kadar saray medyası “Suriye’de zafer kazanılacak” manşetleri atıyordu. Çünkü AKP Genel Başkanı, üst üste yaptığı konuşmalarda  “teröre karşı” Suriye topraklarında geniş bir operasyon yapılacağını, bu konuda hiçbir engel tanımayacaklarını açıklamıştı.

İşte ondan sonra eline bir sopa alan saray akademisyenleri geçtikleri haritanın başında operasyonun nasıl yapılacağını anlatmaya başladılar. Gazetelerde ise “İşte ilk beş hedef” ya da “Mehmetçik buradan girecek” veya “Kaçacak yerleri kalmayacak” türü manşetler atılıyordu. Muhalefet partilerinin ekonomik durumu eleştirmelerine ise saray ve medyasının cevabı hazırdı; “Bütün bunlar Suriye’de yapacağımız büyük operasyonu engellemek için yapılıyor, bunlar vatan haini.” Hatırlayın, bir hafta önce neredeyse bütün Türkiye nefesini tutmuş Suriye’ye başlayacak operasyonu beklemeye başlamıştı.

“Sonra ne oldu?” diye soran Ataklı, şu görüşlerini dile getirdi:

Bilmiyoruz. Operasyon lafları ortadan kalktı. Gazete manşetleri bitti. Ellerinde sopa harita başında konuşanlar yok oldu.

İnsanın aklına Rusya’nın “Sakın ha” Amerika’nın “aklından bile geçirme” İran’ın “Yaparsan beni karşında bulursun” NATO’nun “Asla tasvip etmeyiz” AB’nin “Büyük sorun yaratır” türü açıklamalarının etkili olduğu düşüncesi geliyor.

Ama tabii ki bu mümkün değil. Dünyaya kafa tutan, herkesi titreten süper bir yönetimimiz var. Hiç bu tür tehditlere boyun eğerler mi?

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU