Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: Mümkünse tek adayla seçime gidilmeli

İdam tartışmalarına da değinen Karamollaoğlu, “Ne olursa olsun, cinayetlerde idam cezası muhafaza edilmeliydi. Vahşi cinayetlere mutlaka idam cezası verilmesi kanaatindeyiz” dedi

Fotoğraf: Twitter / @SaadetPartisi

2 günlük Trabzon programı çerçevesinde basın mensupları ile bir araya gelen Karamollaoğlu, Türkiye’nin maalesef kendi problemlerini çözemeyen ülke konumuna gerilediğini söyledi.

Aynı saflarda uzun yıllar siyaset yaptığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ben artık Milli Görüşçü değilim, Milli Görüşçü gömleğini çıkardım” dediğini hatırlatan Karamollaoğlu, “Kendisine başka bir gömlek giydirdiler Amerika’da” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan aday olamaz

“Anayasaya göre Sayın Erdoğan’ın kendisi 3. sefer aday olamaz, Anayasa, anayasadır” diyen Karamollaoğlu şöyle konuştu:  

Aslında sayın Erdoğan, bu talebi meclise yaptı. “Ben aday adayıyım” demedi “adayım” dedi. Yani beni aday gösterin, ben talibim bu makama. Meclis toplanır, çoğunluk sayın Erdoğan’ın adaylığına karar verirse.. Ondan önce erken seçim kararı alınması lazım. 15 gün de olsa bu erken seçim kararı olur. Meclis kendini yetkilendirmiş olur, Erdoğan’ı da aday gösterebilir.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı için ise şu değerlendirmeyi yaptı:

Yeni geldiğinde bu konu ittifakla karara bağlanmalı. Mümkünse tek adayla seçime gidilmeli. Ama ilk turda seçimi kazanacak aday tercih edilirdi. Geçmişte de bildiğiniz gibi bu konuda farklı görüşler ortaya atıldığında ben de teklifte bulunmuştum. Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmüştüm. Abdullah Gül’ün adaylığı kabul etmesi halinde en uygun aday olacağı kanaatindeydim. Gittim konuşmuştum, o da kabul etti ama ittifak olursa dedi. İttifak olmayınca Sayın Gül aday olmadı. Olsa ne olur bilmiyoruz. Bu dönemde böyle bir girişime ihtiyaç hissetmiyorum. Öyle bir mesuliyeti tek başıma almak istemiyorum.

Kamuoyunda hiç bir zaman tartışmam

Temmuz başında Meral Akşener’i ziyaret edeceğini söyleyen Karamollaoğlu, “Bu konular, son zamanlarda yapılan konular görüşülecek, müzakere edilecek, icraata dönelik ikinci adım yapılacak. Şimdi, biraz daha detaya inilecek. Farklı konularda ki komisyonlarda, ittifak ettiği konuları bilahare, rapor haline getirecekler, bendenizin ev sahipliği yapacağı dönem az çok bizim politikalarımız belirlenmiş olacak diye ümit ediyoruz” dedi.

Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı için ise, “Kamuoyunda hiç bir zaman tartışmam. Görüşmem, görüş beyanında bulunmam. Bir arkadaş CHP’den çıkmış, kendi ifadesini kullanmış. Kendi bileceği iş. Biz bu konuyu mutlaka amanı geldiğinde hem 6’lı masa olarak hem de kendi parti yetkili organlarında görüşerek karara bağlayacağız diye ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

Vahşi cinayetlere mutlaka idam cezası verilmesi kanaatindeyiz

Kadın cinayetleri, son olarak da orman yangınları ile bir kez daha gündeme gelen idam tartışmalarına değinen Saadet Partisi lideri şunları söyledi:

Ne olursa olsun, cinayetlerde idam cezası muhafaza edilmeliydi. Yani, kazara meydana gelen bir ölüm hadisesi olabilir. Benzer hadiselerde ihmalden vs. bir kişiye idam cezası verilmemeli. Ama kasten işlenmiş bir cinayet, hele de kadınlara karşı olan ki hepimizi en çok yaralıyor. Planlıyor, gidiyor, eski karısını, sözlüsünü vahşice katediyor. Tamam 25 yıl verdik, git hapse 10 yıl geçtikten sonra iyi halden serbestsin. Adama deniyor ki git bir cinayet daha işle.

Biz bu tarzda işlenen vahşi cinayetlere mutlaka idam cezası verilmesi kanaatindeyiz.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU