Düzce'de su baskını ve toprak kayması; en az 7 kişi kayboldu

Gece saatlerinden beri etkili olan kuvvetli sağanak ve heyelan nedeniyle mahsur kalan 69 kişi kurtarıldı

Fotoğraf: Anadolu Ajansı

Düzce'de aşırı yağmur nedeniyle dereler taştı, bazı köy yolları heyelan nedeniyle kapandı, mahsur kalan 69 kişi helikopterle kurtarıldı.

Düzce Valiliği, etkili olan kuvvetli sağanak ve toprak kaymasından Cumayeri, Akçakoca ve Gölyaka ilçelerinde 23 köyün etkilendiğini ve köylere ulaşım çalışmalarının sürdürüldüğünü açıkladı.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"İlimizde 17 Temmuz 2019 akşam saatlerinde başlayan yoğun yağış sonrası meydana gelen olumsuzlukları gidermek üzere tüm yetkililer ve kurumlara bağlı ekiplerimiz, araç ve gereçleri ile sahada çalışmalarına devam etmektedir. Yaşanan sel felaketinden dolayı, kapanan yolların açılması ve ulaşılamayan köylere ulaşım çalışmaları tüm hızıyla sürdürülmektedir."

5 helikopterle 69 kişinin mahsur kaldıkları bölgeden kurtarıldığı kaydedildi.

"7 kişi kayıp ihbarı geldi"

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, "Esmahanım köyünde 7 kişinin kayıp olduğu ihbarları geldi. Bunlar teyide muhtaç. Akçakoca ve Cumayeri'nde de 69 kişi kurtarıldı" açıklamasında bulundu.

Kaybolan 7 kişiden 4'ünün çocuk olduğu öğrenildi. Ailesi sele kapılıp kaybolan Erkan Kaplan, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada "Eşim ve üç kızım yok, bekliyoruz" dedi. Yedi kişiden birinin cansız bedenine denizde ulaşıldığı ve denizdeki cesedin helikopterle alınması için çalışmanın devam ettiği belirtildi

Soylu: Allah yardımcımız olsun

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da afetle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

Teknik olarak da aşırı yağış olarak nitelendirdiğimiz yağışlar maalesef bir taraftan sel bir taraftan da heyelanlara neden oldu. Şu ana kadar yaklaşık 24 ayrı birimin etkilendiğini ve yine bu 24 ayrı birimde ulaşılabildiği kadarıyla 212 vatandaşımızın buralarda mahsur kaldığını ve bugün saat 16.00 itibarıyla gelen bir ihbarla da Akçakoca'nın Esmahanım köyünde 4'ü çocuk, ikisi kadın, biri de erkek olmak üzere toplam 7 vatandaşımızın kayıp olduğu ihbarın geldikten sonra arkadaşlarımız çalışmalarını o tarafa doğru yönlendirdi. Arkadaşlarıma gayretlerinden dolayı minnetlerimi ifade ediyorum. Dün akşam itibarıyla herkes, özellikle bu meseleyle sorumlu olan herkes, sayın Valinin koordinatörlüğünde burada tüm birimler, gerek AFAD, Çevre ve Şehircilik, DSİ gibi gerek Kızılaydan arama kurtarma ekiplerine kadar tüm birimler büyük bir gayret içerisinde oldu. 4 helikopter, ardından iki helikopter daha toplam 6 helikopter ve yine bizim emniyetin insanlı keşif uçağıyla birlikte ki hala bir helikopter ve insanlı keşif uçağı o bölgelerde hem gözetleme hem de arama kurtarma çalışmalarına destek olmaya devam etmektedir. Daha beterinden Cenabı Allah korusun diye dua ediyoruz. Şimdi Akçakoca civarına gideceğiz, oradaki hasara bakacağız. Doğal olarak orada birtakım elektrik kesintileri mevcut. Allah yardımcımız olsun.

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU