Öztrak: Demokrat Parti'nin Sayın Genel Başkanı'na teşekkür ediyoruz

CHP Sözcüsü Faik Öztrak "Bizim için Cumhur İttifakı'nın adayının kim olduğunun kıymetiharbiyesi yoktur. Zira Türkiye Cumhuriyeti'nin 13'üncü cumhurbaşkanı, milletin masasında belirlenecek isim olacaktır" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

4 yıl önce 24 Haziran 2018’de yapılan seçimin ardından, Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin fiilen başladığını belirten Öztrak, "O gün bugündür ülkemizin iki yakası da bir araya gelmedi" dedi.

"Millete nas, faize pas"

Bu dönemde bozulan ekonomik koşulların krize dönüştüğünü, köklü devlet kurumlarının yok edildiğini, devlette ise yönetim krizi başladığını kaydedenFaik Öztrak, şöyle devam etti:

Oysa 2018 Haziran'ında seçimlere giderken, milletimizden oy isteyen Erdoğan ne demişti, '24’ünde siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ha ondan sonra bu faizle, şunla, bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz.' Tam 4 yıl önce bugün, milletimiz inandı, yetkiyi de verdi. Ama cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan AK Parti Genel Başkanı, hiç bir sözünü tutmadı, hiçbir vaadini yerine getiremedi. Millet, ona yetkiyi verdiğinde, dolar 4 lira 62 kuruştu, bugün 17 lira 36 kuruş. Avro 5 lira 37 kuruştu, bugün 18 lira 28 kuruş. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 19 idi, şimdi yüzde 24. Bir litre benzin 6 lira 29 kuruştu, bugün 27 lira 26 kuruş. 1 litre mazot 5 lira 75 kuruştu, bugün 29 lira 99 kuruş. Ucube rejim elinde hem milletimiz hem de devletimiz borca battı. 4 yılın sonunda bu ucube yönetim iflas etmiştir. TBMM'ye getirdikleri ek bütçe, bunun ilanıdır.

Erdoğan 2 hafta önce 'Faizi düşürmeye devam edeceğiz.' dedi ama Merkez Bankası dün üst üste 6'ncı kez faiz indirimine 'pas' dedi. Herkes biliyor ki Merkez Bankası, sarayın talimatından bir adım dışarı çıkamaz. Millete nas, faize pas. Neden? Çünkü kasada dolar kalmadı. Milletin de bu hükümete güveni kalmadı. Faizi düşürse kur patlayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Sarayın kibirlisi, devlet protokolünü bir yana bırakmış, Veliaht Prensi Esenboğa Havalimanı'na kadar geçiriyor"

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Ankara ziyaretine değinen Öztrak, "Sarayın kibirlisi, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul’da öldürülmesinin ardından demediğini bırakmadığı Suudi Arabistan’ın Veliaht Prensi Selman ile canciğer kuzu sarması oldu. Üstatları diyor ya 'İnsanın kazandığı paradan değil, paranın kazandığı insandan kork.' Sarayın kibirlisi, devlet protokolünü bir yana bırakmış, Veliaht Prensi Esenboğa Havalimanı'na kadar geçiriyor. Ey doların yeşili sen nelere kadirsin" ifadelerini kullandı.

Bozdağ'a: Böyle konuşmaya devam ederse kendi adaylarını muhataralı hale getirir

Öztrak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrar adaylığıyla ilgili açıklamalarının sorulması üzerine de şunları kaydetti:

Türkiye bu konuları geçti. Cumhurbaşkanı adayı kim olacak, kimin durumu hukuki, kimin durumu hukuki değil. Bunlar hep Cumhur İttifakı'nın içinde tartışılıyor. İlginçtir, bizim adayımızı da en çok onlar merak ediyor. Adayımızın kim olduğunu öğrenmek için kıvranıp duruyorlar. Buradan açıkça bir kere daha ifade edeyim. Bizim için Cumhur İttifakı'nın adayının kim olduğunun kıymetiharbiyesi yoktur. Zira Türkiye Cumhuriyeti'nin 13'üncü cumhurbaşkanı, milletin masasında belirlenecek isim olacaktır. Adalet Bakanı dikkat etsin. Üç kez Adalet Bakanlığı koltuğuna oturmuş Bekir Bozdağ, ihsas-ı reyin ne olduğunu herhalde bilir. HSK'nin başında oturan bir bakanın bu konularda konuşurken çok daha dikkatli olması gerekir. Böyle konuşmaya devam ederse kendi adaylarını muhataralı hale getirir.   

Uysal'a teşekkür

Gültekin Uysal'ın "Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakarız." şeklindeki açıklaması sorulan Öztrak, "Demokrat Partinin Sayın Genel Başkanına teşekkür ediyoruz. Zaten cumhurbaşkanı adayına milletin masasını oluşturan 6 partinin genel başkanları karar verecektir. Acele etmeyin, bekleyin" dedi.

 

AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU