Kılıçdaroğlu: Altı lider de kararlıyız, onlara adaleti de güzelliği de kadın erkek eşitliğini de öğreteceğiz

"Haramilerin olduğu yerde adalet olmaz, milyonlarca insan yatağa aç girer. Haramilerin iktidarını yıktığımızda göreceksiniz aydınlık Türkiye’yi, çağdaş uygarlığı"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bugün İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlediği 'Hizmette 3. Yıl Sunumu' etkinliğine katıldı. Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sunumunun ardından yaptığı konuşmada, çalışmalarından dolayı İmamoğlu'na ve ekibine teşekkür etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarına yönelik engelleme ve baskılar olduğunu belirterek, "Ellerinin, kollarının bağlanmak istendiğini biliyorum. Nitekim Ekrem Bey az önce anlattı, kısmen. Bir kısmını anlattı. Millet iktidarında biz, hedef ortaya koyacağız. Merkez ile yerel arasında sağlıklı bir denge oluşturacağız. Yerel yönetimlerin kaynaklarını güçlendireceğiz. Yeni kaynaklar, yeni olanaklar sağlayacağız. Çünkü belediyenin yaptığı bütün harcamaları belde halkı rahatlıkla denetleyebilir" dedi. 

"Türkiye'yi 21'inci yüzyılın parlak bir yıldızı haline getirme kararlılığındayız"

Halkına hesap veren bir yönetimle vergi ödeyen herkesin siyasi otoriteyi sorgulama hakkı getirmek için yola çıktıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Demokrasi olacak ülkemizde. Herkes düşüncesini özgürce ifade edecek. 'Hiç kimse sabahın altısında evine baskın yapılacak mı diye düşünmeyecek' dedik. Özgürce düşüncelerinizi ifade edecekseniz, korkmadan yapacaksınız. Çünkü Türkiye'yi 21'inci yüzyılın parlak bir yıldızı haline getirme kararlılığındayız. Birlikte yapacağız" diye konuştu.

"Hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmaya hakkı yok"

Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracaklarını, ülkede şu anda demokrasinin olmadığını ve büyük baskıların olduğunu ifade eden CHP lideri, "Kadın erkek eşitliğinin askıya alındığını biliyoruz. Bir tek imza ile parlamentonun iradesinin gasp edildiği ve İstanbul Sözleşmesi'nin durdurulduğunu biliyoruz. Ama hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmaya hakkı yok. Bunların tamamını gerçekleştireceğiz. Emin olun. Kararlıyız" dedi.

poz.jpg
Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin eski genel başkanları, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Yargıtay tarafından siyaset yasağı getirilen İStanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve parti temsilcileri ile birlikte toplu fotoğraf çektirdi / Fotoğraf: CHP

 

"Hedeflerimiz farklı olabilir ama ortaklaştığımız alanlar var"

Kararlılıklarını Gazi Mustafa Kemal'den ve CHP'nin önceki genel başkanlarından aldıkalrını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu,"Genel başkanlarımız bize feyz verdiler, örnek oldular. Ve biz, onların açtığı yoldan yürüyoruz, birlikte yürüyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

Evet, beraberiz, birlikteyiz; evet, Millet İttifakı'yız. Millet İttifakı'nın altı lideri bir aradayız. Ayrı partiyiz, doğru. Ayrı programlarımız var, doğru. Hedeflerimiz farklı olabilir, ama ortaklaştığımız alanlar var. Demokrasi, adalet, devlette liyakat gibi, siyasetçinin halkına hesap vermesi gibi, kadın erkek eşitliği gibi, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye gibi; itibarlı, onurlu bir Türkiye gibi, saygın bir dış politika gibi temel ana normlarda birlikteyiz. Birlikte yapacağız bütün bunların tamamını

Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi aydınlığa ya çıkaracağız ya çıkaracağız" diye konuştu.

"E vergiyi sen alıyorsun"

Motorları taşıtlar vergisini merkezi hükümetin topladığını, aynı merkezi hükümetin belediyelere dönerek, 'niye otopark sorununu çözmediniz?' dediğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

E vergiyi sen alıyorsun. Biz ne yapacağız? Taşıt vergisini de motorlu taşıtlar vergisini de benzer vergileri yerel yönetimlere devredeceğiz. Ve yerel yönetimler daha güçlü olacak. Bütün bunlara baktığımızda, bütün engellemelere rağmen belediye başkanlarımız kararlılıkla yollarına devam ediyorlar. Bazı kararları imzalanmıyor. Küçük çocukların bile 'böyle bir şey olmaz' diyebildiği bir şeyde koca koca adamlar, 'Acaba İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın elini kollunu nasıl bağlarız, nasıl hizmet edemez noktaya getiririz' diye bir arayış içindeler. Hangi arayış içinde olursa olsunlar bütün sorunları çözme kararlılığımız var ve bütün sorunları çözeceğiz

"O paraların tamamını Türkiye'ye getireceğim"

Adaleti sağlarken adaletsizlik yapanları da asla unutmayacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

Halkın hakkını gasp edenleri… Ben bazen diyorum ya 'helalleşme'… Helalleşme, gücü elinde tutunanın yaptığı haksızlık dolasıyla kişiden özür dilemesi, 'burada bir yanlış yaptık' demesidir. Yoksa tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerle oturacağız, helalleşeceğiz diye bir kavram yok. Onun hesabını mutlaka soracağız. Öyle çocuklarına vakıflar kurduracaksın, milyon dolarla oynayacaksın, Amerika'da gökdelenler yaptıracaksın, Muhammed Ali Clay'in çiftliğini satın alacaksın, Kılıçdaroğlu onları görmeyecek. Göreceğim, göreceğim; o paraların tamamını Türkiye'ye getireceğim ve halkın hizmetine sunacağım

"Haramilerin iktidarını yıktığımızda göreceksiniz aydınlık Türkiye'yi"

"Bu soygun, harami düzenini yıkacağız" diyen Kılıçdaroğlu, "Haramilerin olduğu yerde adalet olmaz. Haramilerin olduğu yerde gelir dağılımı dengeli olmaz. Haramilerin olduğu yerde halkın hakkı yenir. Haramilerin olduğu yerde adalette düzen tutmaz. Haramilerin olduğu yerde binlerce, milyonlarca insan yatağa aç girer. Haramilerin olduğu yerde her şey olur. Haramilerin iktidarını yıktığımızda göreceksiniz aydınlık Türkiye'yi, göreceksiniz çağdaş uygarlığı. O çağdaş uygarlığa ulaşmak için nasıl çalıştığımızı göreceksiniz. Alın terinin ne kadar değerli olduğunu göreceksiniz" diye konuştu.

"Altı lider de kararlıyız"

Bir çiftçi kadının, 'Biz artık zarar etmiyoruz, battık battık' dediğini, eğer bir çiftçi kadın bu noktaya gelmişse Ankara'dakilerin oturup düşünmesi gerektiğini ifade eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Ama düşünemiyorlar. Sorunları çözmesi lazım ama çözemiyorlar. Çünkü yönetemiyorlar, yönetme kapasiteleri, yönetme birikimleri, yönetme bilgileri yok. Çünkü liyakatin ne olduğunu bilmiyorlar. Çünkü devlet nasıl yönetilir, onu bilmiyorlar. Adalet nedir, onu bilmiyorlar. Ama kararlıyız. Altı lider de kararlıyız, onlara adaleti de güzelliği de kadın erkek eşitliğini de öğreteceğiz. Onlara herkesin inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygı nasıl gösterilirmiş, onu da göstereceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

Asla unutmayın, umutsuzluğa kapılmayın. Hep beraber, Türkiye'yi Gazi Mustafa Kemal'in öngördüğü çağdaş uygarlığa ulaştıracağız ve aşacağız. Ve birlikte mücadele edeceğiz, çalışacağız. Doğuyu, batısı, kuzeyi, güneyi ayırmadan; kadını erkeği, yaşlıyı genci ayırmadan beraber, birlikte yapacağız. Güzel Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz

 

ANKA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU