Orman yangınlarının araştırılması önergeleri AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi

Engin Özkoç, "Cumhurbaşkanı ilk günden beri Okluk Koyu'ndadır, Okluk Koyu'nda tatil yapıyor. Yangın yerine helikopterle geçip Suudi Kralı karşılamaya gitmiştir" dedi

TBMM Genel Kurulu'nda CHP ve HDP'nin orman yangınlarının araştırılması amacıyla verdiği önergeler reddedildi / Fotoğraf: AA

TBMM Genel Kurulu'nda CHP ve HDP'nin orman yangınlarının araştırılması amacıyla verdiği önergeler reddedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP ve HDP, TBMM Genel Kurulu'nun bugünkü oturumunda, orman yangınlarına karşı alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla daha önce ayrı ayrı verdikleri araştırma önergelerinin bugün görüşülmesi için grup önerisi getirdi.

"İç siyasete malzeme edilmemeli"

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, "Devletimiz, tüm güçleriyle, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız, İçişleri Bakanımız yangının çıktığı ilk andan itibaren yangın mahalline intikal etmişlerdir…Yangınla mücadele millî bir meseledir, iç siyasete malzeme edilmemelidir" dedi.

"Cumhurbaşkanı Okuluk Koyu'nda tatil yapıyor"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da, "‘Cumhurbaşkanı ilk günden beri yangın yerindedir.' Hayır, Cumhurbaşkanı ilk günden beri Okluk Koyu'ndadır, Okluk Koyu'nda tatil yapıyor. Yangın yerine helikopterle geçip Suudi Kralı karşılamaya gitmiştir.. Ormanlarımız yanıyor, millî bir meselede midir? Gelin, bunu siyasetüstü görüşelim mi? Görüşelim. Arkadaş, bir yıldan beri ne yaptınız ya, ne yaptınız" diye tepki gösterdi.

"Ülkenin gözüne baka baka yalan söyleniyor"

HDP önergesi üzerinde konuşan Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul ise, "Bu ülkede öyle bir algı yönetimi yapılıyor ki gözünüze baka baka âdeta yalan söyleniyor. Bakın ‘Her türlü önlem alındı' deniyor, üç gündür Marmaris cayır cayır yanıyor. Bakın, gece görüşlü ekipman olmadığı için, uçak olmadığı için Marmaris alev alev yanıyor" dedi.

Konuşmaların ardından CHP ve HDP'nin önerileri AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU