Suudi Arabistan’daki futbol yatırımları Türkiye’ye yaradı

Suudi Arabistan Ligi, Türkiye'deki kulüpler için büyük bir pazar haline geldi. Suudi devletinin futbola yaptığı büyük yatırımın ardından, Türkiye’de oynayan çok sayıda futbolcu büyük paralarla Suudi takımlarına transfer edildi

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, futbolcusu Garry Rodrigues’e, Suudi Arabistan kulüplerinden Al-İttihat’la görüşmesi için izin verdiğini açıkladı. İki kulüp arasında transfer görüşmesi yapıldığı Galatasaray tarafından Kamu Aydınlatma Platformu’na da bildirildi. Sarı Kırmızılılar bu transferin gerçekleşmesi durumunda 11 milyon euro gelir bekliyor.

Avrupa’ya futbolcu göndermekte sıkıntı yaşayan Süper Lig kulüpleri, Suudi Arabistan’dan gelen futbolcu transferi talebiyle rahat bir nefes alma fırsatı yakaladı. Süper Lig ekipleri, satışa çıkardığı yıldızlarını Suudi Arabistan’a satarak büyük gelirler elde ettiler.

Fenerbahçe Suudi takımlarından yaklaşık 41 milyon euro kazandı

Fenerbahçe bu takımlar arasında ilk sırada bulunuyor. Fenerbahçe, Suudi Arabistan'a 3'ü bu sezon olmak üzere toplam 4 oyuncu satarak bu transferlerden kasasına toplam 41 milyon euro koydu.
 
Gomis transferi çok konuşuldu

Galatasaray, geçen sezonu şampiyon olarak tamamlamasında en büyük pay sahibi olan Bafetimbi Gomis’i geçen sezon sonunda 6 milyon euro bedelle Al-Hilal takımına transfer etmişti.
 
Bugüne kadar Türkiye’de ter dökerken Suudi Arabistan ligine gönderilen isimlerden bazıları şunlar: Moussa Sow, Josef De Souza,  Giuliano,  Jose Fernandao, Adrian Mierzejewski, Balázs Dzsudzsák

 

 

Veliaht Prens kulüplerin borçlarını ödemişti 

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, 2018 Dünya Kupası’ndan önce yaptığı açıklamayla ülkedeki kulüplerin dış borcunu kapatacağını söylemiş ve bunun için 340 milyon dolar kaynak ayırmıştı. Bu kaynak hem kulüplerin dış borçları için hem de transfer bütçesi olarak kullanıldı.
 

DAHA FAZLA HABER OKU