Twitter'ın yeni özelliği uzun içerikler paylaşmaya olanak sağlayacak

Bildirilenlere göre yeni özellik blog yazma yazılımlarında görülen biçimlendirme araçlarını da sunuyor

(AFP)

Twitter'ın kullanıcıların platformda uzun içerik paylaşmasına izin veren yeni bir özellik geliştirdiği bildirildi. Şu anda en fazla 280 karakter uzunluğunda gönderiler paylaşılabiliyor.

TechCrunch'a göre, yakında çıkacak Twitter Notes (Notlar) adlı özellik, kullanıcıların tweetlenebilecek ve takipçilerle paylaşılabilecek, biçimlendirme ve medya yükleme seçeneklerine sahip makaleler yazmasına olanak sağlayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şu anda kullanıcılar 280'den fazla karakter gerektiren fikirleri ve düşünceleri iletmek için bir gönderi dizisini zincir şeklinde birbirine bağlıyor.

Bazı kullanıcılar da uzun içerikleri diğer uygulamalara yazıp ekran görüntüsü aldıktan sonra bu ekran görüntüsünü Twitter'da paylaşarak ya da bazen elle yazılmış metinlerin fotoğraflarını yükleyerek yayımlıyor.

Twitter Notes, bunun yerine kullanıcıların doğrudan uzun makaleler yazmasına olanak sağlayarak bazı kişilerin sosyal medyayı kullanma şeklini değiştirebilir.

Daha önce "Twitter Article" (Makale) olarak adlandırılan özelliğin, yaklaşan lansmanı öncesinde belirli bir kullanıcı grubuyla test edildiği bildiriliyor.

Uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong'un mayısta paylaştığı resimler, Notes'un metinleri kalınlaştırmak, italik veya üstü çizili yapmak ve medya ekleme özelliği gibi normalde blog yazma yazılımlarında görülen biçimlendirme araçlarını da sağladığını gösteriyor.
 


Yeni özellik, makaleyi tam ekran görüntüsüne genişletecek bir "Odak Modu"na da sahip gibi görünüyor.

Wong, mayısta "Twitter Article şu aşamada epey parlak görünüyor" demiş ve özelliğin yakında piyasaya sürülebileceğine işaret etmişti.
 


Bu özelliğe kullanıcıların profilindeki menü listesinde "Tweetler & yanıtlar"ın sağından, "Medya" sekmesinden önce erişiliyor gibi görünüyor.

Twitter Notes, sosyal medya devinin üzerinde çalıştığı birçok özellikten biri.

Önceki aylarda şirket, kullanıcıların gönderilerdeki hataları düzeltmelerini sağlayacak bir düzenleme butonu üzerinde çalıştığını duyurmuştu.
 


Şirket, Instagram'ın "Yakın Arkadaşlar" aracına benzer bir özellik olan ve kullanıcılara belirli gönderileri seçtikleri daha küçük bir kalabalığa tweetlemesine imkan sağlayan Twitter Circle'ı da test etmeye başladı.

Bununla birlikte haberler, Tesla'nın CEO'su Elon Musk tarafından satın alınmasının tamamlanmasını beklerken şirketin Spaces ve Topluluklar gibi bazı projelerinden kaynaklarını geri çektiğini gösteriyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU