ABD'de bir çocuğun göğsüne yayın balığının iğnesi saplandı

New Port Richey'deki gölette göğsüne iğne saplanan çocuk hastaneye kaldırıldı

(Pixabay)

Tampa'nın kuzeybatısındaki küçük bir kasaba olan New Port Richey'de pazartesi günü bir yayın balığının göğsüne iğnesini sapladığı Floridalı çocuk hastaneye kaldırıldı.

TV kanalı WFLA, 10 yaşından küçük olan çocuğun bölgedeki bir gölette sokulduğunu aktardı. Kurtarma görevlileri, acil müdahale personeli ekiplerinin nefes almada güçlük çeken çocuğu travma uyarısıyla Tampa'daki St. Joseph's Hastanesi'ne naklettiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pasco İtfaiyesi'ne göre, yayın balığının iğnesi çocuğun göğüs boşluğuna yaklaşık 3-4 santimetre kadar girmiş. Yayın balığı avının büyük bir endüstri ve popüler boş zaman aktivitesi olduğu Alabama, Tennessee, Mississippi ve Teksas gibi güney eyaletlerindeki balıkçıların dikkati olmaları önerildi.

The Angler Within'in "saldırmaya karar verdiklerinde korkunç silahlara dönüşür" diye belirttiği daha genç yayın balıklarının "iğnesi" çok keskindir fakat zamanla körelir. Böylece daha büyük yayın balıkları o kadar tehdit oluşturmaz.

Missouri ve Ohio gibi bazı orta batı eyaletleri de önemli miktarda yayın balığına ev sahipliği yapıyor. 2018'de Missouri'de, Ozarks gölündeki teknesinde bir balıkçı, yakalamaya çalıştığı yayın balığı iğnesini dizine saplayınca halisünasyon görmeye başlamış ve bir gün boyunca yürüyememişti.

WFLA, Florida'daki yayın balığı kurbanının durumunun stabil olduğunu bildirdi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Aylin Şener

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU