Banka hesabında sadece altı euro kalan Ronaldinho’ya yurt dışı yasağı geldi

Birleşik Arap Emirlikleri’nde yapılacak olan Dünya Futbol Ödülleri’ne katılması beklenen Ronaldinho’ya iflas ettiği için yurt dışına çıkış yasağı getirildi

Banka hesabında sadece 6 euro kalan Barcelona’nın eski forvet oyuncusu Ronaldinho ve kardeşinin pasaportuna el konuldu.

Daily Star’ın haberine göre, Brezilya Kamu Bakanlığı, 2015 yılında çocuklar ve gençler için kurulan Ronaldinho Gaucho Enstitüsü’ne çevreye zarar verdiği gerekçesiyle dava açmıştı.

Rio Grande Do Sul Mahkemesi, Ronaldinho ve kardeşi Assis’e verilen 1,7 milyon euro para cezasını ödemek için iletişime geçmediklerini aktardı.

4 lüks evine ve tablolara el konuldu

Yurt dışına çıkan Ronaldinho Noel döneminde ülkeye dönünce mahkeme ile olan savaşı yeniden başladı. “Suçlu tarafın Brezilya toplumu ve dünya önünde hukukla alay ettiği bir durumla karşı karşıyayız” diyen savcı Brasilino Pereira dos Santos, futbolcunun üç lüks evine, Andre Berardo’nun tablolarının olduğu bazı sanat eserlerine ve Ronaldinho’nun ailesine ait bir eve el koydu.

Dubai’deki ödül törenine gidemiyor

Bankada sadece altı eurosu kalan Brezilyalı yıldıza ayrıca yurt dışı yasağı da getirildi. Ünlü futbolcu böylece Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenecek olan Dünya Futbol Ödülleri törenine katılamayacak. Dubai’de yapılacak konferansın konuşmacı listesinde adı yer alan Ronaldinho’nun mahkemeye yaptığı itiraz başvurusu da reddedildi.

Çeviri: korfezhaberi.com
 

DAHA FAZLA HABER OKU