Bahçeli'den TÜSİAD'a: Türk olamıyorsanız bari insan olun

“Geleneksel politikalara dönmeliymişiz, fakirleşerek büyüyormuşuz Bir kez olsun milli olsun, bir kez olsun Türkiye'nin meşru tezlerine destek verin”

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’ne (TÜSİAD) “Türkiye’nin meşru tezlerine destek vermemekle” suçladı. Bahçeli, Türkiye'nin önde gelen girişimcilerinin ve iş insanlarının oluşturduğu derneğe “Türk de olamıyorsanız, bari insan olun” dedi.

“Çıkarsınlar adayı, görsünler Hanya’yı Konya’yı”

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, Millet İttifakı’nın 2023’te yapılması planlanan seçim için henüz bir cumhurbaşkanı adayı açıklamamış olmasına tepki gösterdi:

Çıkarsınlar adayları görsünler Hanya'yı Konya'yı. Kasımda seçim olabilir diyen Kılıçdaroğlu kendini kandırıyor. Türkiye üzerinde hesabı olanlardan kim varsa, hepsi zillet ittifakının arkasında sıraya girmiştir. Ortak bir aday üzerinde anlaşamayan, birbirine çalım atmaktan özel haz alan, lobilerin eline geçen siyasi partilere Türkiye'mizin emanet edilmesi, istikbalimizin hiçe sayılmasıdır. Böylesi bir zillete ne Allah razı gelecek ne de milletimiz rıza gösterecektir. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Erdoğan, yüzde 50’yi fersah fersah aşacaktır”

MHP lideri, sözlerinin devamında “Millet İttifakı'nın şapkadan çıkaracağı aday kim olursa olsun, Cumhurbaşkanımız Erdoğan yüzde 50'yi fersah fersah aşan bir oranla yeniden Cumhurbaşkanı seçilecektir” şeklindeki görüşünü dile getirdi.

“Milli ve manevi değerlerle bezenmiş ekonomi”

Bahçeli, dünyadaki ekonomik duruma değindiği konuşmasında şunları kaydetti:

Milli ve manevi değerlerle bezenmiş bir ekonomik modele ihtiyaç olduğu açıktır. Sindirella ekonominin sonuna gelinmiştir. Ahlaki olmayan, insani değerlerle bağdaşmayan piyasa uygulamalarını köklü bir şekilde sorgulamaktan, ekonomik, güvenlik, eşitlik, özgürlük, adalet kapsamında revize etmedikten sonra varılacak yer yine krizdir. İnsanlığın yeni bir vizyona ihtiyacı vardır.

TÜSİAD tepkisi

TÜSİAD’a tepki gösteren Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

TÜSİAD Başkanı işi gücü bırakıp İsveç ve Finlandiya'nın yanında saf tutmuş. Karşılıklı anlayışla, ittifak ruhuna uygun şekilde çözülmesini tavsiye etmiş. Geleneksel politikalara dönmeliymişiz, fakirleşerek büyüyormuşuz Bir kez olsun milli olsun, bir kez olsun Türkiye'nin meşru tezlerine destek verin. Türk de olamıyorsanız, bari insan olun. TÜSİAD'ın göz kırpıp selam durduğu İsveç, Kandil'in finans koridoruna dönüşmüştür. TÜSİAD bir şey diyecek midir? Bu ülke bölücü terör örgütünün Kuzey Avrupa kampı haline gelmiştir. 

“Netflix’te sözde komedyenlerin rol aldığı diziler hadlerini aşmıştır”

Türkiye’deki sosyal hayatta yaşanan sorunlara değinen Bahçeli, bazı televizyon programlarını hedef alarak şunları söyledi:

Toplumsal bünyeyi ur gibi saran şiddet vakalarında bir türlü azalma görülmemektedir. Aile faciaları, vahşet haberleri, seri cinayetler maalesef milli vicdanı yaralamaktadır. Bazı diziler, magazin programları, haberler herkesi rahatsız etmektedir.

Sabahın erken saatlerinden gece saatlerine kadar kavgadan, kargaşadan ekranlarda hiçbir şey göze çarpmamaktadır. Gidişat iyi değildir. Şiddete aşağıya çekme amacıyla konunun uzmanları tarafından yapılacak geniş katılımlı bir şura toplantısı başta olmak üzere her mecraya müracaat edilmelidir.

Netflix'te sözde komedyenlerin rol aldığı diziler haddini aşmıştır. Aile hayatı son sığınaktır. Küfür etmenin neresine güleceğiz? Kadını metalaştıran, erkeği yozlaştıran dizilerin neresini takdir edeceğiz? Bohem ve aşağılık hayatlar varken, diğer taraftan bunların özgürlükçü poz vermeleri kumpastır.

Sebze ve meyve fiyatlarını eleştirip bir aylık mutfak masrafını bir gecede harcayanlar, ne olacak bu memleketin hali diye gevşek gevşek konuşanların tatlı su solcularını, meyhane devrimcilerinin, üç kağıtçı demokratların bize anlatacak hiçbir şeyi olamaz. Değersizliğin kuyusuna düşenlerle yol yürünemez. Ortak bir gelecek hayali kurulamaz.

Sözde gazeteci ve kiralık kalemlerinin zillet ittifakının adayını tartıştıkları kadar, ahlaktaki çözülmeleri tartışmaları gerekmiyor mu?

 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU