Van'da göçmenleri taşıyan minibüs şarampole yuvarlandı, 17 kişi hayatını kaybetti

Kaza öğle saatlerinde Erçek Mahallesi yakınlarında meydana geldi, ilk belirlemelere göre en az 17 ölü var

Fotoğraf: İHA

Van'da göçmenleri taşıyan minibüsün şarampole devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 17 kişi hayatını kaybettiği, 50 kişinin de yaralı olduğu belirtildi.  Arasında çocuk ve kadınların da bulunduğu ifade edilen yaralılar, Van'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaza Van-Özalp karayolundaki Karagündüz köyü yakınlarında meydana geldi. Sürücü Gökan Sırma'nın kullandığı 76 AAC 296 plakalı minibüs, kontrolden çıkarak şarampole devrildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, yaptığı en son açıklamada, hastanede tedavi gören sürücünün de hayatını kaybettiğini söyledi. 

Bilmez, şunları kaydetti:

"Maalesef elim kazada yaralılarımızdan biri daha yaşamını yitirdi. Şu anda ölenlerin sayısı 17, yaralı sayısı da 50. Yaralılardan 24'ü Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi, 17'si Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 9'u da özel hastanelerde tedavi altında. 7 yaralının tedavisi yoğun bakımda devam ediyor. Diğer yaralıların tüm müdahaleleri yapıldı, kırıkları alçıya alındı. Şu anda bir sıkıntımız yok. İnşallah ölenlerin sayısı artmaz."

 

 

AW757548_05.jpg
Fotoğraf: İHA

Kaza nedeniyle kara yolunda ulaşım kontrollü sağlanıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU