Bakan Bilgin: Temmuzda çalışanların yüzünü güldürecek düzenlemeyi, Türkiye gerçekleştirecek durumdadır

Bilgin, "Türkiye ekonomik dalgalanmalara, enflasyonlara rağmen bu büyümeyi sürdürüyor. O halde enflasyonun tahribatına karşı çalışanları ve emeği korumak bizim vazifemiz" dedi

Fotoğraf: AA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Çalışma Ekonomisi Araştırma Topluluğu'nun (ÇEKAT) bir otelde düzenlenen 35. Yıl Programı'nda konuşma yaptı.

Kamu çalışanlarının "3600" olarak bilinen ek gösterge sorununun çözümünün kamuoyuyla paylaşıldığını hatırlatan Bilgin, "Bugüne kadar göstergesi olmayan kamu çalışanlarına da 600 ek gösterge vererek kamu çalışanlarına rahat nefes aldıracak, esas itibarıyla da onların emeklilik hayatındaki sosyal haklarını, bir anlamda emeklilik haklarını güvence altına alacak bir düzenlemeyi yaptık. Süreç şimdi Meclis'te devam edecek. Dolayısıyla ikinci bir tarihi adım atmak fırsatını bulduk" ifadelerini kullandı.

Kovid-19 salgın döneminin küresel ölçekte büyük bir ekonomik krize yol açtığına işaret eden Bilgin, "2008 krizinden sonra dünya yeni bir krizle karşı karşıya. Bu krizi Kovid-19 sürecinde, sağlık sistemi açısından en iyi yöneten bir ülkeyiz, biz iddia etmiyoruz, Dünya Sağlık Örgütü'nün de bu konuda Türkiye'ye dönük tebrikleri var" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Türkiye sanayiye dayanarak büyüyor"

Türkiye'nin sanayi sektöründeki büyümesinin devam ettiğini vurgulayan Bilgin, açıklanan son rakamlara işaret ederek, "Bu rakamlar aslında bir şeyi ifade ediyor, Türkiye büyüyor, Türkiye sanayiye dayanarak büyüyor, toplam ihracatın içinde sanayi ürünlerinin payı artarak büyüyor. Elbette bu büyüme süreci bizim ihracata dayalı büyüme modelimizin devam ettirilmesi, Türkiye'nin çıkış yolunun burası olduğunu bize hatırlatıyor." dedi.

Bilgin, temmuz döneminde çalışan ve emekli maaşlarına ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında şunları kaydetti:

Şunu da görmemiz ve bilincinde olmamız gerekiyor, o da şu; Türkiye ekonomik dalgalanmalara, enflasyonlara rağmen bu büyümeyi sürdürüyor. O halde enflasyonun tahribatına karşı çalışanları ve emeği korumak bizim vazifemiz. Zaten bunu kamuoyuna Cumhurbaşkanımız, defalarca tebliğ ettiler, biz emeği, çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz, yani önümüzde temmuz dönemi var. Sadece kamu emeklileri ile kamu çalışanlarıyla değil özel sektör emeklileri, eski Bağ-Kur'lular, çeşitli kurumlarda bulunan emekliler de dahil hepsini kapsayan sadece enflasyon farkını değil onların sosyal konumlarını destekleyecek bir çalışmayı sürdürüyoruz. Yani temmuz ayında, bütün çalışanların yüzünü güldürecek hiç olmazsa 'enflasyona karşı benim devletim benim yanımda' dedirttirecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır. Enflasyonist dönemlerde insanların karamsar olması, fiyatların baskısı karşısında yaşadıkları sorunlar önemlidir ama daha önemlisi şudur, bunları aşacağımıza dair inancımız, bunları aşacağımıza dair elimizdeki verilerdir. Bu veriler de Türkiye'nin üretim gücünden kaynaklanmaktadır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU