Meclis’te ‘Rabia Naz komisyonu’ kuruldu

Komisyon, başta Rabia Naz olmak üzere şüpheli çocuk ölümlerini araştıracak

Fotoğraf: Twitter

TBMM Genel Kurulu'nda, tüm siyasi partilerin imzasını taşıyan Danışma Kurulu önerisi, oy birliği ile kabul edildi.

Buna göre, "Rabia Naz Vatan başta olmak üzere şüpheli çocuk ölümlerinin araştırılması ve bu konuda alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi" amacıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergeleri birleştirilerek bugün ele alındı.

Araştırma önergeleri hakkında partiler adına grup başkanvekillerinin yaptığı konuşmaların ardından komisyonun kurulması kabul edildi. 12 üyenin belirlenmesi ile 3 aylık çalışmalarına başlayacak olan komisyon, gerektiğinde Ankara dışında da görev yapabilecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şaban Vatan: Bütün çocuk cinayetleri bundan sonra aydınlığa kavuşacak

Independent Türkçe'ye konuşan Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan, "Daha önce AK Parti ve MHP'nin reddettiği araştırma komisyonu kurulması önergesi bu kez oy çokluğu ile karar verildi. İnşallah bütün çocuk cinayetleri bundan sonra aydınlığa kavuşacak" yorumunu yaptı.

Şaban Vatan'ın avukatı Emel Bodur Kılıç da yaklaşık 1.5 yıllık mücadelenin ardından Meclis'te komisyon kurulmasının adalete olan inanç açısından çok büyük değer taşıdığına dikkati çekerken şunları söyledi:

Baba Şaban Vatan her zaman 'Adalet millet içindir' dedi. Yeri geldi örselendi, yeri geldi evladının şüpheli ölümünün açığa kavuşması için deli olmayı bile göze aldı. Biz bu süreçte elimizden gelen mücadeleyi korkmadan, yılmadan, devletimize güvenerek verdik. Vermeye de devam edeceğiz. Gelinen aşama umut verici ama sonuçlanmadan hiçbir şey bitmiş demek değildir. Devletimize güveniyoruz umarım bu şüpheli ölüm aydınlatılacaktır. Ve vicdanlar rahat edecektir.


Giresun’un Eynesil ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Rabia Naz, 12 Nisan 2018 günü evinin önünde yaralı şekilde bulunmuş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Baba Şaban Vatan, olayın üstünün, Eynesil Belediye Başkanı ile onun diyalog halinde olduğu AK Parti İstanbul milletvekili Nurettin Canikli’nin baskısıyla örtülmeye çalışıldığını öne sürüyor.

 

Independent Türkçe, Anadolu Ajansı

DAHA FAZLA HABER OKU