Akşener: 2002’deki ekonomik şartları mumla arıyoruz

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Türkiye’nin yaşadığı ekonomik sarsıntı üzerinden Erdoğan ve Albayrak’ı hedef aldı

Fotoğraf: Anadolu Ajansı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin bir gün gecikme ile gerçekleştirdiği grup toplantısında Türkiye’nin ekonomik sorunlarına değindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile “damat” diyerek seslendiği Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı sert sözlerle eleştiren Akşener, “2002’deki şartları mumla arıyoruz” dedi.

Akşener’in konuşmasından satırbaşları şöyle:

Geçinmek için ne yapacağını bilemeyen halka iktidar hâlâ masal anlatıyor. Biz damadı al dedik, Sayın Erdoğan gitti damadın etrafında güven veren kim kaldıysa onları temizledi. TÜİK’in yönetimini değiştirdi, şimdi de Merkez Bankası başkanını görevden aldı. Dövizi ve faizi düşüreceğiz diyorlar, ama düşmesin diye her şeyi yapıyorlar. Biraz düşecek gibi oluyor damat bir sunum yapıyor göstergeler füze gibi çıkıyor. Bu iş bilmezliğin sonucunda Türkiye 400 puanlık risk birimiyle yatırım olarak en riskli dördüncü ülke oldu.

“Ne damatmış be kardeşim”

“Dünyanın kayınpeder-damat ekonomisini böyle gördüğünü” ifade eden İYİ Parti lideri şunları söyledi:

Yurt dışından aldığımız kredilerde en az yüzde 4 daha fazla faiz ödeyeceğiz demek. Sözüm ona faize karşı ama faiz lobisine bayram ettiriyor. Yüzde 8 faiz ödeyerek borçlanacağız demek. Gençlerimizin geleceğini faize teslim edeceğiz demek. 10 yıldır IMF’ye olan borcumuzu ödedik deyip duruyorlar. 2001 krizi sonrasında Türkiye’nin IMF’den aldığı faizin oranı kaçtı hatırlıyor musunuz? AK Parti’nin sözüm ona uçuran ekonomi günlerinde Türkiye en iyi ihtimalle bunun iki katı faizle borçlanabiliyor. 2002’deki şartları mumla arıyoruz. Ne damatmış be kardeşim.

“İdiotloji felsefesini bir kenara bırakacaksın”

“Tasarrufu kim yapacak?” diye soran Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

Devlet ve millet. Sen millette tasarruf yapacak derman bırakmadığına göre o zaman kamuda yani devlette tasarrufa gideceksin. Peki gidiyor musun? Hayır gitmiyorsun? Nereden biliyorum? Çünkü en son gözünü Merkez Bankasının yedek akçesine diktin. 2019 için hedeflediğin bütçe açığına daha ilk 6 ayda ulaştın. Yapacağın itibarlı bir tasarruf planı yatırımcının algısını değiştirir. Türkiye’ye daha fazla yatırım yapmasını sağlar bu da faizleri düşürür. Bu arkadaşların ‘itibarda tasarruf olmaz’ diye bir anlayışı inancı var malum. Değişik bir psikoloji, bir felsefe; idiotloji. Önce bu felsefeyi bir kenara bırakacaksın Sayın Erdoğan.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hayvanlara kötü muamelenin kanayan bir yara olduğunu vurgulayan Akşener,  “Lütfen evcil edindiğiniz hayvanları terk etmeyin. Gözyaşlarıyla ağlıyorlar biliyor musunuz? Sıcak günlerde kapı önlerine bir kap su, bir kap yemek bırakmayı unutmayalım” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU