Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Kamalak: 15 Temmuz darbe girişimi Ergenekon ve Balyoz darbe kumpaslarının bir parçası

Mustafa Kamalak katıldığı TV programında Ergenekon ve Balyoz operasyonlarıyla ABD karşıtı askerlerin tasfiye edildiğini belirtirken, AK Parti hakkında iddialarda bulundu

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Eski Genel Başkanı ve Yüksek İstişare Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Kamalak, katıldığı tv programında Ergenekon ve Balyoz operasyonlarıyla ABD karşıtı askerlerin tasfiye edildiğini belirtirken AK Parti hakkında iddialarda bulundu.

Ergenekon ve Balyoz darbe kumpaslarının TSK’ya büyük zararlar verdiğini ifade eden Kamalak, Amerikan karşıtı askerlerin bu kumpaslar sonrasında tasfiye edildiğini söyledi.

 15 Temmuz darbe girişiminin Ergenekon ve Balyoz darbe planlarının bir parçası olabilir mi?' sorusuna ise şöyle cevap verdi:

Doğruluk payı var onunda temelinde 1 Mart tezkeresinin reddi var. Bu Ergenekon ve Balyoz operasyonlarıyla Amerikan karşıtı olan askerler tasfiye ediliyor. Amerika'nın Batı'nın desteği olmadan hiçbir demokratik ülkede darbe olmaz. Bütün darbelerin gerisinde başta Amerika olmak üzere sonra onların yandaşı olan Avrupa var. Darbeyi FETÖ'cüler hazırladı doğrudur onların gerisinde kim var? Amerika var. Ergenekon'un gerisinde kim var? Yine Amerika var. Olayları bütün halinde görmemiz lazım 

Kamalak, AK Parti'nin Amerikan destekli olduğunu iddia edip "Çok daha önemlisi bugünkü iktidarın gerisinde kim var? Bunları söylememiz lazım" diye konuştu.

AK Parti'nin İslam Birliği'ne engel olmak için kurulduğunu iddia eden Kamalak, "AKP'nin ortaya çıkışının ana gayesi D-8'leri önlemek ve İslam Birliği'nin kurulmasına mani olmaktır" diye konuştu.

Diğer taraftan Türkiye'de son dönemde yeni parti oluşumlarının arkasında da Amerika'nın olduğunu ifade eden Kamalak, "Şu an yeni partiler falan kuruluyor bunların ardında kim var? Siyonizm at değiştiriyor" dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU